Igienă

Vikasol cu ​​lunar

Nu fiecare femeie se poate lauda cu un ciclu menstrual ideal, atunci când toate etapele sale urmează fără tulburări, iar zilele critice sunt nedureroase, cu pierderi normale de sânge.

Starea sânilor și terapia de substituție hormonală

În prezent, problema nu numai a creșterii speranței de viață pare a fi importantă, dar problema îmbunătățirii calității vieții în perioada pre-, peri- și post-menopauză este, de asemenea, de o importanță deosebită.

Examinarea cu ultrasunete în timpul menstruației

Un mod sigur de a diagnostica diferite boli este ultrasunetele. El este prescris de medic în conformitate cu mărturia și trebuie să-i spună pacientului dacă este posibilă efectuarea unui ultrasunete în timpul perioadelor lunare.

Somnolență înainte de zile critice

Femeile întotdeauna anticipă menstruația. Nu există fete sau femei care nu simt sosirea lor. Sentimentele în astfel de zile nu sunt plăcute. Uneori poate apărea durere în abdomenul inferior.

Lunar pe mare. Cum să ieșiți din situație?

Corpul feminin este complet imprevizibil. Aveți posibilitatea să planificați o vacanță lungă și un timp de achiziție a biletelor, dar chiar dacă ciclul menstrual a fost stabilit de mult timp, luneta poate începe mai târziu sau mai devreme decât timpul așteptat.

Endometrium nu creste dupa chiuretaj: ce sa fac?

Endometrul este necesar pentru ca ovulul să se poată atașa la peretele uterului și începe vaginul. Atunci când chiuretajul, care poate fi efectuat atât pentru scopuri terapeutice cât și diagnostice, acest strat mucos este îndepărtat parțial sau complet.

Acid folic în timpul lunar

Acid folic cu întârziereAcidul folic este numit adesea vitamina feminină: este necesară în pregătirea pentru concepție, cursul normal al sarcinii și dezvoltarea fătului. Lipsa unei substanțe afectează negativ sănătatea - bunăstarea generală se deteriorează, imunitatea scade, iar sistemul reproductiv eșuează.

11 cauze ale eșecului lunar: care dintre ele sunt cu adevărat periculoase

Ce întrebare întreține ginecologul întotdeauna la recepție? Așa este: "Când a fost ultima menstruație?"Cea mai responsabilă dintre noi sau în mod vechi se va întoarce la calendar, unde "zilele roșii" sunt marcate cu cercuri sau (care este mult mai convenabil), vor folosi aplicația specială pe telefonul smartphone.

Poate exista o menopauză în 30 de ani

Aspectul menopauzei nu este o boală, ci o etapă standard în dezvoltarea corpului feminin. Intervalul de vârstă standard pentru menopauză este de 40-50 de ani. O menopauză precoce la 30 de ani poate însemna atât patologia, cât și restructurarea logică a corpului datorită unui anumit stil de viață.

Eșecul ciclului menstrual după 40-45 de ani: cauze

După patruzeci de ani, o femeie poate prezenta schimbări în ciclul menstrual. Cel mai adesea, ele sunt provocate de schimbări fiziologice, care sunt considerate normale și reprezintă dispariția funcției sistemului reproducător datorită vârstei, modificărilor nivelurilor hormonale.