Poate o femeie să participe la biserică în timpul perioadei ei

Tampoane interne

Este posibil să mergeți la biserică, să mărturisiți, să luați comuniune în timpul menstruației - probleme care provoacă dispute între preoți și care privesc fiecare creștin.

Necunoscând un răspuns clar, în zilele lunare, enoriașii rămân să asculte serviciul în vestibul.

De unde cresc rădăcinile interdicției? Căutăm un răspuns în Vechiul Testament

Portița bisericii este situată în partea de vest a templului, este un coridor între intrarea templului și curte. Pretenția a servit mult timp ca un loc de audiere pentru persoanele ne-botezate, anunțate, celor cărora li sa interzis să intre în templu pentru o anumită perioadă de timp.

Există ceva ofensator pentru un creștin să se afle în afara slujirii bisericești, să participe la mărturisire, la comuniune pentru o vreme?

Zilele menstruale nu sunt o boală, un păcat, ci starea naturală a unei femei sănătoase, subliniind abilitatea ei de a da copiilor lumii.

De ce apare întrebarea - este posibil să se mărturisească în timpul menstruației?

Vechiul Testament acordă o mare atenție conceptului de curățenie atunci când intră înaintea lui Dumnezeu.

Pentru tratarea apelor uzate:

 • boli sub formă de lepră, scabie, ulcere;
 • toate expirațiile atât femeilor, cât și bărbaților;
 • atingând corpul mort.

Evreii înainte de ieșirea din Egipt nu erau un popor. Pe lângă închinarea la Unul Dumnezeu, au împrumutat mult din culturile păgâne.

Iudaismul credea că impuritatea, un corp mort - un concept. Moartea este pedeapsa lui Adam și a Evei pentru neascultare.

Dumnezeu a creat omul, soția sa, perfectă în frumusețe și sănătate. Moartea umană este asociată cu o amintire a păcatului. Dumnezeu este Viața, orice lucru necurate nu are nici un drept să se atingă de El.

Confirmarea acestui lucru se găsește în Vechiul Testament. Cartea lui Levitic, capitolul 15, afirmă în mod clar că "nu numai soțiile sunt considerate necurate în timpul curgerii sângelui, ci fiecărei persoane care le atinge".

Pentru referință! În timpul menstruației a fost interzisă nu numai în templu, ci și în viața de zi cu zi, comunicare, atingere personală între orice persoană și o femeie "necurată". Această regulă vizează soțul, interzicând tot felul de activități sexuale în timpul menstruației.

La nașterea unui copil, există și o eliberare de sânge, astfel că femeia are o perioadă de curățare de 40 de zile după naștere.

Preoții păgâni au fost despărțiți de rituri din cauza slăbiciunii, în opinia lor, puterea magică a dispărut din sânge.

Era creștinismului a făcut amendamentele sale în această chestiune.

Noul Testament - o nouă privire la puritate

Venirea lui Isus schimbă radical conceptul de ofertă de păcat, semnificația purității.

Hristos spune clar că El este Viața (Ioan 14: 5-6), trecutul sa terminat.

Însuși Mântuitorul atinge patul muritor al tineretului, înviind fiul văduvei. (Luca 7:11 - 13)

O femeie care suferea de sângerare timp de 12 ani, știind despre interzicerea Vechiului Testament, ea a atins marginea îmbrăcămintei Sale. În același timp, mulți oameni au atins-o, pentru că în jurul lui Hristos erau întotdeauna mulți oameni.

Isus a simțit imediat puterea vindecătoare care a ieșit din el, numită bolnavul o dată bolnav, dar nu a aruncat cu pietre asupra ei, ci ia spus să acționeze mai îndrăzneț.

Este important! Nicăieri în Noul Testament nu este scris despre necurăția hemoragiei.

Apostolul Pavel, care trimite o scrisoare Romani, capitolul 14, spune că el însuși nu are nimic necurat. Oamenii vin cu "necurăție" pentru ei înșiși, atunci ei cred în ea.

Apostolul scrie despre prima epistolă către Timotei, capitolul 4, totul trebuie acceptat, mulțumind lui Dumnezeu, care a făcut totul bine.

Menstruația este un proces creat de Dumnezeu, nu poate trata impuritățile, cu atât mai puțin să separe cineva de protecția, harul lui Dumnezeu.

În Noul Testament, apostolii, vorbind despre impurități, implică folosirea produselor alimentare interzise de Tora, ceea ce este inacceptabil pentru evrei. Carne de porc legată de mâncarea necurată.

Primii creștini au avut de asemenea o problemă - este posibil să se ia comuniunea în timpul menstruației, ei au trebuit să ia decizia ei înșiși. Cineva, urmând tradițiile, canoanele, nu a atins nimic sfânt. Alții credeau că nimic nu le-ar putea separa de dragostea lui Dumnezeu, cu excepția păcatului.

Mulți bărbați și femei credincioși în timpul perioadelor lor au mărturisit și au primit comuniunea, fără să găsească în cuvinte, predicile lui Isus, o interdicție.

Atitudinea Bisericii Ortodoxe față de:

Atitudinea bisericii timpurii și a părinților sfinți ai timpului la întrebarea lunară

Odată cu apariția noii credințe, nu existau concepte clare nici în creștinism, nici în iudaism. Apostolii s-au separat de învățăturile lui Moise, fără a nega inspirația Vechiului Testament. În același timp, impuritatea rituală nu a fost practic discutată.

Părinții timpurii ai bisericii primare, cum ar fi Methodius Olimpiysky, Origen, Martirul Justin, au tratat problema purității ca pe un concept al păcatului. Necurat, în termenii lor, înseamnă păcătoși, acest lucru se aplică femeilor, timpul menstruației.

Origen a atribuit nu numai menstruației, ci și actul sexual față de impurități. El a ignorat cuvintele lui Isus că cele două, prin copulare, sunt transformate într-un singur trup. (Matei 19: 5). Stoicismul său, ascetismul nu a fost confirmat în Noul Testament.

Doctrina antiohiană din secolul al III-lea a interzis învățăturile leviților. Didaskalya, dimpotrivă, denunță creștinii care, din timpul menstruației, au părăsit Duhul Sfânt, separând corpul de slujbele bisericești. Părinții acelui timp consideră că același pacient sângerând este baza pentru îndemnul său.

Clementy de la Roma a dat răspunsul la această problemă - fie că este posibil să mergeți la biserică în timpul menstruației, argumentând dacă persoana care a încetat să frecventeze Liturghia sau a primit comuniunea a părăsit Duhul Sfânt.

Un creștin care nu a trecut pragul templului în timpul menstruației nu are legătură cu Biblia, poate să moară fără Duhul Sfânt și cum să fie atunci? Sfântul Clement, în "decretele apostolice", a afirmat că nici nașterea unui copil, nici zilele critice și poluările nu poluează o persoană, nu îl pot despărți de Duhul Sfânt.

Este important! Clementy de la Roma a condamnat pe creștini pentru discursuri goale, dar a considerat că nașterea, sângerarea și defectele corporale sunt lucruri naturale. El a chemat să interzică invenția oamenilor proști.

Sfântul Grigorie Dvoeslov sa aflat, de asemenea, pe partea femeilor, pretinzând că procesele naturale, create de Dumnezeu în corpul uman, nu pot fi motivul interzicerii de a participa la serviciile bisericii, de a mărturisi, de a lua comuniune.

Mai mult, problema impurității feminine în timpul menstruației a fost ridicată la Catedrala Gangsky. Preoții care s-au adunat în anul 341 au condamnat pe Eustathians, care au considerat nu doar menstruația ca impuritate, ci și actul sexual, interzicând preoților să intre în căsătorie. În învățătura lor falsă, diferența dintre sexe a fost distrusă sau, mai degrabă, femeia a fost egală cu un bărbat în rochie, comportament. Părinții Soborului Gangschi au condamnat mișcarea Eustiniană, apărând feminitatea creștinilor, recunoscând toate procesele din corpul lor ca fiind naturale, create de Dumnezeu.

În secolul al VI-lea, Grigorie cel Mare, Papa Romei, a luat partea credincioșilor enoriași.

Sfântul Augustin de Canterbury, care a ridicat problema zilelor menstruale, impuritate, Papa a scris că vinovăția creștinilor în aceste zile nu este, nu poate fi interzis să mărturisească, să ia comuniunea.

Este important! Potrivit lui Grigorie cel Mare, lauda este vrednică de femei care se abțin de la comuniune din cauza reverenței și care l-au primit în timpul menstruației din cauza marea lor dragoste față de Hristos, nu sunt condamnate.

Învățătura lui Grigorie cel Mare a durat până în secolul al șaptesprezecelea, când i sa interzis din nou creștinilor să intre în biserică în timpul menstruației.

Biserica rusă timpurie

Biserica Ortodoxă Rusă a fost întotdeauna caracterizată de legi stricte privind zilele critice ale femeilor, orice fel de expirații. Nici măcar nu ridică întrebarea - este posibil să mergem la biserică în timpul menstruației. Răspunsul este neechivoc și nu este negociabil - nu!

Mai mult, potrivit lui Nifont Novgorodsky, dacă nașterea începe chiar în templu și copilul se naște acolo, atunci întreaga biserică este considerată defăimată. Se sigilează timp de 3 zile, re-sfințită prin citirea unei rugăciuni speciale, care poate fi găsită prin citirea "Întrebarea lui Kirik".

Toți cei prezenți în același timp în templu erau considerați necurați, putând să-l lase doar după rugăciunea de curățare a cărții din Trebnik.

Dacă o femeie creștină a venit la templu "curată" și apoi a avut o sângerare, a trebuit urgent să părăsească biserica, altfel o penitență de jumătate de an o aștepta.

Rugăciunile de curățare din Cartea lui Temnik sunt încă recitate la biserici imediat după nașterea unui copil.

Această întrebare este o mulțime de controverse. Problema atingerii unei femei "necurate" în vremurile pre-creștine este de înțeles. De ce astăzi, când un copil este născut într-o căsătorie sfântă și este un dar de la Dumnezeu, nașterea lui face mama, oricine o atinge pe ea?

Confruntări moderne în biserica rusă

Doar 40 de zile mai târziu, un creștin este permis în templu, sub condiția unei "purități" complete. Ritualul bisericilor sau introducerile se fac pe el.

Explicația modernă a acestui fenomen este oboseala femeii în muncă, ea trebuie să se recupereze. Cum de a explica apoi că cei bolnavi grav sunt recomandați să meargă mai des la templu, să ia sacramentul, fiind purificați prin sângele lui Isus?

Servitorii de astăzi înțeleg că legile cărții cererilor nu sunt întotdeauna confirmate în Biblie și în Sfânta Scriptură a Părinților Bisericii.

Căsătoria, procrearea și impuritatea sunt cumva greu de legat.

1997 a făcut ajustări în această privință. Sfântul Sinod al Antiohiei, Preafericitul Părinte Patriarh Ignatie al IV-lea a hotărât să schimbe textele Cartei Cartea Relicilor privind sfințirea căsătoriei și puritatea creștinilor care au născut un copil în uniunea consacrată de biserică.

Conferința cretană din 2000 recomandă ca atunci când țineți o biserică sau introduceți o mamă tânără, să o binecuvântați și să nu vorbiți despre impurități.

Este important! Când introduce o mamă, biserica binecuvântează ziua de naștere a copilului dacă mama este fizic puternică.

După Creta, bisericile ortodoxe au primit recomandări urgente de a transmite tuturor enoriașilor că dorința lor de a participa la templu, de a mărturisi și de a lua sacramentul este binevenită indiferent de zilele critice.

Sfântul Ioan Gură de Aur a criticat canonistii care au afirmat că vizitarea templului în zilele critice a fost inacceptabilă.

Dionisie de Alexandria a susținut respectarea canoanelor, însă viața a arătat că nu toate legile sunt respectate de bisericile moderne.

Canoanele nu ar trebui să conducă Biserica, fiindcă sunt scrise pentru serviciile templului.

Întrebările despre zilele critice poartă o mască de evlavie bazată pe învățăturile precreștine.

Patriarhul modern Pavel Serbsky nu consideră nici o femeie în timpul unei zile critice impuritate spirituală sau păcătoasă. El afirmă că în timpul menstruației un creștin poate mărturisi, primi comuniune.

Patriarhul Sfințeniei Sale scrie: "Curățirea lunară a unei femei nu o face din punct de vedere ritual, necurat pe rugăciune. Această impuritate este numai fizică, fizică, precum și deversări de la alte organe. În plus, deoarece produsele moderne de igienă pot împiedica în mod eficient templul să devină necurat prin sângerări accidentale... credem că din această parte nu există nicio îndoială că o femeie poate merge la biserică în timpul curățării lunare cu măsurile de îngrijire și igienă necesare, sărută icoane, iau anti-alimente și apă consacrată, precum și participă la cântări ".

Este important! Isus Însuși a curățat femeile și bărbații cu sângele Său. Hristos a devenit carnea tuturor ortodocșilor. El a călcat în picioare moartea fizică, dând oamenilor o viață spirituală independentă de starea corpului.

De ce în timpul lunii nu se poate merge la biserică?

Nu trebuie să spunem ce este lunar, fiecare fată știe acest lucru oricum. Dar de ce în timpul menstruației nu se poate merge la biserică, mulți nu-și dau seama nici măcar. Astăzi vă vom dezvălui acest secret.

Motivul interzicerii

De fapt, acest subiect este foarte interesant. Deci, dacă Biserica Catolică a rezolvat cu mult timp în urmă toate chestiunile legate de această problemă, atunci ortodocșii încă nu au ajuns la o opinie comună. Între timp, nu există nici o interdicție de a participa la biserică în timpul "acestor" zile. De ce? Faptul este că interdicția ca atare nu a existat niciodată, dar nu ar trebui să se vărse sânge uman în templu. În caz contrar, această femeie sfidează biserica, ca urmare a căreia este necesar să o sfințim din nou. Se pare că, de fapt, clerul este pur și simplu frică de scurgeri de sânge. Amintiți-vă, chiar dacă vă răniți degetul în timpul templului, trebuie să ieșiți din el pentru a opri sângerarea. Cu toate acestea, dacă vorbim despre femei, atunci problema vărsării de sânge a fost mult timp rezolvată pentru ei - în orice farmacie sau chiar într-un supermarket, puteți cumpăra tampoane sau tampoane, ceea ce este mai convenabil pentru cineva. Se pare că în acest caz, fata poate veni în siguranță în templu.

Ce se poate face în timpul menstruației în templu?

Să presupunem că sunteți o femeie și că aveți "aceste" zile. Ai venit la biserică și... Și apoi apare întrebarea - ce ai de gând să faci? Și aici opiniile clerului se deosebesc în mod semnificativ. Deci, jumătate spune că o femeie în acest caz nu poate face nimic deloc. Aproximativ vorbind, am intrat în cameră, am stat, m-am rugat și am plecat. Cealaltă jumătate susține că nu există interdicții asupra acestei chestiuni și că femeile pot "trăi" o viață biserică deplină, adică pune lumânări, mărturisesc, iau comuniune și așa mai departe. Cine să creadă? Această întrebare este foarte complexă și ambiguă, deci este necesar să se asculte argumentele ambelor părți. Și le au, deși foarte controversate.

Acei creștini ortodocși care susțin prima poziție, care nu permite practic nimic în biserică, spun că tradiția Vechiului Testament joacă rolul ei, conform căruia o femeie era departe de adunarea generală a oamenilor în timpul ei, dar nu a vizitat niciodată. Adevărat, dintr-un anumit motiv, susținătorii acestei teorii uită că nu a făcut asta deloc pentru că îi era frică să facă rău bisericii, ci pentru a păstra standardele obișnuite de igienă. Acestea citează și alți factori, care, cu toate acestea, nu sunt relevanți pentru acest caz. De exemplu, ei vorbesc despre vindecarea unei femei care a atins hainele lui Isus (și anume hainele, nu corpul) și a fost complet vindecată. Sau despre un ou mort care părăsește corpul jumătății slabe a omenirii în timpul menstruației (avort spontan). Dar, din nou, toate acestea nu au legătură directă cu interdicția.

Și acum, înapoi la cei care susțin a doua poziție, care cred că o femeie nu poate doar să participe la templu, ci și să trăiască o viață plină de biserică. Ei susțin că a fost întotdeauna așa în antichitate, cu singura diferență că în acele vremuri, din păcate, nu au inventat încă mijloace pentru igiena feminină. Dar argumentul lor - spre deosebire de frații slavi, grecii nu consacră biserica, așa că o femeie, la prima vedere, nu are nimic profan. Aceștia din urmă au mers cu îndrăzneală la templu, s-au rugat, mărturisit, au aplicat icoanelor și așa mai departe. Această tradiție a venit mai târziu la noi. Pentru a fi sincer, argumentul nu este convingător, în plus, chiar dacă templul nu este consacrat, acest lucru nu înseamnă deloc că harul Domnului este absent în el.

Și totuși, în trecut, fetele din Rusia au onorat regula că în perioada lor nu au vizitat niciodată templul. Totuși, printre aceștia s-au numărat cei care au ignorat mandatul și au mers la biserică în orice moment când au fost mulțumiți. Dar nimeni nu ia excomunicat vreodată. Sfântul Grigorie Dvoeslov, care a trăit în secolul al șaselea, a scris că femeilor nu li se interzice să meargă la biserică în timpul menstruației, deoarece nu sunt de vină pentru faptul că natura le-a răsplătit cu această particularitate. Pe baza acestui fapt, putem concluziona că curățirea naturală a trupului unei persoane vii, pe care a creat-o Domnul, nu este murdară.

Deci este posibil?

Pentru a rezuma. Majoritatea clericilor sunt de acord că o fată poate participa în siguranță la biserică în timpul acestor "zile". Poți să te rogi în siguranță, să citești Evanghelia... Dar ceea ce nu trebuie făcut este să participi la botez, nuntă sau comuniune, nu este recomandabil să atingi altarele, adică crucile sau icoanele. De ce? Atingând confecțiile, femeia, fără îndoială, ca și cum ar fi defăimat-o, pentru că corpul feminin nu este considerat în acest moment curat.

De ce femeile nu pot merge la biserică în timpul perioadelor lor

Ce este lunar știe fiecare femeie. Dar de ce este imposibil să mergeți la biserică cu menstruații, majoritatea nici măcar nu ghiciți. Vom înțelege această problemă.

De ce nu te duci la biserică în timpul menstruației?

Vizitarea templului este nevoia spirituală a fiecărei persoane, atât de puțini oameni se gândesc la orice restricții pe această temă. Timpul de a participa la biserică este alegerea fiecărui credincios.

Mulți oameni cred că atunci când o femeie are o lună și, de asemenea, în prima lună după naștere, ea nu ar trebui să participe la biserică. Dar de ce? În cazul în care astfel de speculații?

În timpul menstruației, femeile sunt considerate "necurate". Astfel de credințe există și printre indieni. Femeile au părăsit tribul până au devenit curățiți. Iar bărbaților le era interzis să dea chiar și cele mai mici semne sexuale de atenție.

Interzicerea bisericii nu are nicio proprietate supranaturală pentru femei, dar se consideră că ei pot desecari biserica lui Dumnezeu.

Vechiul Testament: de ce femeile nu pot merge la templu cu lunar?

Vorbește că sângele vărsat este un simbol al morții. Și sângele menstrual este un semn dublu al morții, deoarece conține particule ale uterului.

Din acest motiv, se crede că o femeie își amintește de marele păcat uman comis de Adam și de Eva. De asemenea, în Vechiul Testament există o interdicție de a vizita templul:

 • în diferite boli;
 • extragerea extraordinară de la organele genitale masculine;
 • purulență;
 • în perioada de curățare a femeilor care muncesc (până la 40 de zile, la nașterea unui băiat, până la 80 de zile la nașterea unei fete).

Ca și orice alte dereglări patologice. În același timp, este absolut imposibil să atingeți pacientul dacă se înfurie sau se descompune.

Asemenea fenomene sunt legate de păcat și consecințe neplăcute, dar medicii de astăzi au demonstrat că descărcarea de gestiune nu este considerată ceva păcătos.

De ce este interzis să mergeți la biserică când sângeți: creștinism

În creștinism, o astfel de interdicție este profundă. După cum este descris mai sus, Vechiul Testament vorbește despre "necurăție" ca moartea, când Adam și Eva au fost aruncați, au devenit muritori.

Se pare că absolut orice boală, erupție de sânge, spermă este considerată eliminarea unui embrion viu, ceea ce înseamnă că oamenii nu trebuie să uite că sunt muritori și nu au privilegii de a trăi pentru totdeauna și de a nu se îmbolnăvi.

Ce spune Noul Testament despre "femeile necurate"

În Noul Testament nu mai există definițiile care erau în Vechiul Testament. Un episod a fost descris atunci când o femeie a cărei sânge a fost extrasă din vagin a atins haina lui Hristos și a fost vindecată în mod miraculos. Fiul lui Dumnezeu nu la respins, ci, dimpotrivă, a acceptat și a predicat: "Tot ceea ce este creat de natură este dat de Dumnezeu și, prin urmare, este natural".

Este de remarcat că nici Hristos, nici unul dintre apostoli nu a dat nici o definiție a "necurăției" unei femei în timpul sângerării.

Când au fost elaborate interdicțiile din Noul Testament, biserica a impus astfel de interdicții pentru femeie:

 • este interzisă participarea la biserică atunci când menstruația;
 • după muncă, nu puteți merge la templu timp de 40 de zile.

De ce nu mergeți la biserică în timpul menstruației: motive

Cum a motivat biserica interdicțiile sale? Luați în considerare motivele.

Igiena în această perioadă este motivul cel mai important și mai grav. Cu mult timp în urmă, femeile nu au avut ocazia să țină înapoi fluxul de sânge în aceste zile, așa că sa crezut că a fost vărsat pe podea. Și biserica nu poate fi locul unde sângele este vărsat.

În plus, curățătorii din temple nu doreau să curețe sângele cuiva, deoarece orice contact cu el era, de asemenea, considerat un păcat, și la acea vreme nu erau mănuși de unică folosință.

De aceea, tampoanele și tampoanele de astăzi vor ajuta o femeie să rezolve această problemă și puteți să mergeți în siguranță la biserică. Curățitorii nu trebuie să curățe nimic și alți oameni nu vor intra în contact cu "răul".

Există vreo banare astăzi?

De ce este imposibil să mergi la biserică în timpul menstruației, excită credincioșii care se ocupă de puritatea spirituală, mai degrabă decât de cei fizici. În lumea modernă, nu există restricții privind participarea bisericii în perioada critică.

Femeile pot merge la templu, dar unele ordonanțe nu pot fi îndeplinite:

Botezul este asociat în special cu cerințele igienice.

Mărturisirea este un concept moral al nevinovăției, al purității spirituale și fizice. În procesul de mărturisire, o persoană este purificată, de aceea și corpul său trebuie să fie curat.

În ciuda tuturor acestor argumente, mulți preoți sunt siguri că femeile cu menstruație pot pune lumanari, se pot ruga și se pot duce la templu, dacă consideră că este necesar.

Se poate rezuma că nu există interdicții stricte în ceea ce privește nevoile fiziologice și fizice ale unei persoane pentru a merge la templu. Principalul lucru este să ai gânduri curate și bune.

Dar multe femei își iau propriile decizii să nu meargă la templu după naștere sau în "aceste" zile. Cel mai probabil, acest lucru se datorează faptului că o femeie ar trebui să fie fizic lângă copil. După 40 de zile, puteți merge la biserică chiar și cu un copil și puteți organiza o ceremonie baptismală.

Concluzie: tot așa "pentru" sau "împotriva"

Nu există interdicții stricte, astfel încât femeile să poată participa la biserică în zile critice. Procesele fiziologice nu ar trebui să afecteze valorile spirituale. Femeile gravide pot participa, de asemenea, la templu și pot participa la sacramente.

Fiecare persoană are propria sa idee, deci dacă unii consideră că este imposibil să viziteze un loc sfânt în aceste zile, atunci nu este necesar, dar nu se poate impune opinia altora.

De aceea, pentru a decide dacă să meargă la biserică sau nu, de ce este imposibil sau posibil, fiecare persoană decide. Principalul lucru pe care la dus la templu cu puritate spirituală și gânduri pure.

Icoane și rugăciuni ortodoxe

Site de informare despre icoane, rugăciuni, tradiții ortodoxe.

Este posibil să mergeți la biserică lunar?

"Salvați, Doamne!" Vă mulțumim pentru că ați vizitat site-ul nostru, înainte de a începe să explorați informațiile, vă rugăm să vă abonați la comunitatea noastră ortodoxă pe Instagram Lord Save & Save † - https://www.instagram.com/spasi.gospodi/. Există peste 18.000 de abonați în comunitate.

Noi, oamenii de felul minții, foarte mult și ne dezvoltăm rapid, ne punem rugăciuni, spunând sfinți, cereri de rugăciune, prezentând în timp util informații utile despre sărbători și evenimente ortodoxe. Aboneaza-te, te asteptam. Înger gardian pentru tine!

Astăzi, foarte des, clericii răspund la întrebarea de ce este imposibil să mergeți la biserică cu menstruație. Această întrebare se referă la toate femeile care intră în biserică. Dar fiecare tată poate răspunde diferit. Prin urmare, merită să înțelegem de unde a venit interdicția pentru femeile cu menstruație.

Este posibil să mergeți la biserică cu lunar, Vechiul Testament

Luați în considerare dacă problema poate merge la biserică cu nevoia lunară, folosind Vechiul Testament. În această secțiune a Bibliei este indicat în mod clar în ce condiție merită să renunțați la vizitarea sfântului loc, acestea sunt:

 • moarte;
 • boli grave;
 • "Necurăția" femeilor sau bărbaților.

Impuritatea unei femei este asociată cu anumite secreții, în timpul cărora o femeie nu trebuie să atingă nimic. Există o opinie. că prezența menstruației la femei este o pedeapsă pentru căderea păcătoasă a progenitorei tuturor Evei vii. Și, după cum știți, clericii încearcă să protejeze biserica și enoriașii de orice lucru care amintește de păcătoșenia și mortalitatea unei persoane.

Se crede, de asemenea, că menstruația este procesul de eliminare a corpului unui ou mort, un fel de moarte a unui embrion imatur. Și prezența obiectelor mortale în templu este interzisă.

Dar unii cunoscători ai Sfintei cărți interpretează această opinie într-un fel diferit. Se crede că pedeapsa este un proces dificil de naștere, dar prezența menstruației este o oportunitate de a continua specia umană.

Astfel, Vechiul Testament nu oferă un răspuns clar la această întrebare.

Pot să mă duc la biserică în timpul menstruației, Noul Testament

În Noul Testament există cuvinte ale apostolului Pavel, care era convins că tot ce a creat Domnul este frumos. Toate procesele care apar în corpul uman sunt naturale. Lunar - o perioadă foarte importantă de timp pentru corpul feminin. Rolul lor este destul de mare, deci nu are sens să interzicem intrarea cu ei în templu.

Este posibil să

Este posibil să mergeți la biserică cu lunar

Multe femei sunt interesate de întrebarea dacă este posibil să mergeți la biserică cu perioadele lunare. În zilele noastre, tot mai mulți clerici sunt de acord că femeilor care au zile critice li se permite să meargă la biserică. Cu toate acestea, unele rituri sunt recomandate să amâne până la sfârșitul lunii. Acestea includ botezul și nunta. De asemenea, mulți preoți nu recomandă să atingă icoane, cruci și alte atribute ale bisericii în această perioadă. Această regulă este doar o recomandare, nu o interdicție strictă. Cum să acționați - femeia însăși are dreptul să decidă. În unele temple, un preot poate refuza să aibă o mărturisire sau o nuntă, dar o femeie are dreptul să meargă la altă biserică dacă dorește, unde preotul nu o va refuza. Acest lucru nu este considerat păcat, deoarece însăși Biblia nu dezvăluie nici o interdicție asociată cu prezența zilelor critice pentru femei.

Regulile Bisericii Ortodoxe Ruse nu interzic fetelor să participe la templu în timpul termenului. Există câteva limitări pe care preoții le recomandă cu tărie. Restricțiile se referă la Comuniune, în timpul menstruației este mai bine să o refuzați. Excepția de la regula este numai prezența oricărei boli grave.

Mulți clerici susțin că nu trebuie să evitați să vizitați biserica în zile critice. Menstruația este un proces natural în corpul feminin care nu trebuie să interfereze cu a fi în templu. Alți preoți împărtășesc această opinie. Ei susțin, de asemenea, că menstruația este un proces natural determinat de natură. Ei nu consideră că o femeie în această perioadă este "murdară" și "necurată". O interdicție strictă de a vizita templul a rămas în trecutul îndepărtat, în vremurile Vechiului Testament.

Ce a fost înainte - Vechiul Testament

Anterior, a existat o interdicție serioasă privind prezența bisericii în timpul menstruației. Acest lucru se explică prin faptul că Vechiul Testament consideră că menstruația în fete este o manifestare a "impurității". În credința ortodoxă, aceste interdicții nu au fost scrise nicăieri, dar nici nu au existat refutări. De aceea mulți se îndoiesc dacă este posibil să vină la biserică cu menstruație.

Vechiul Testament privește zilele critice ca o încălcare a naturii umane. Bazându-se pe el, să vină la biserică în timpul sângerării menstruale este inacceptabilă. Fiind în templu, cu prezența oricărei răni de sângerare, a fost, de asemenea, considerată strict interzisă.

Este posibil să faceți dragoste în timpul menstruației

Menstruația - un fenomen natural la toate femeile care au atins vârsta de reproducere (aproximativ între 12 și 45 de ani). În perioada...

În zilele din Vechiul Testament, orice manifestare a impurității a fost considerată un pretext pentru privarea unei persoane de societatea lui Dumnezeu. A fost considerată deturnare pentru a vizita templul sfânt în timpul oricărei impurități, inclusiv a menstruației. În acel moment, tot ce iese dintr-o persoană și este considerat natural biologic, a fost perceput ca ceva extra, inacceptabil atunci când comunică cu Dumnezeu.

Vechiul Testament spune că interdicția de a vizita templul în timpul menstruației se datorează faptului că femeia este responsabilă de sarcina nereușită. Vechiul Testament o acuză de acest lucru, iar eliberarea sângelui menstrual este privită ca o profanare a templului sfânt.

Dacă țineți cont de regulile acelei perioade, atunci o femeie în timpul perioadei ei este necurată. Din acest motiv sunt impuse interdicțiile din Vechiul Testament privind prezența bisericii.

Acum, aceste restricții sunt în trecut, majoritatea clericilor nu se bazează pe regulile și interdicțiile descrise în Vechiul Testament.

Cum să gândiți acum - Noul Testament

În prezent nu există o interdicție strictă de a vizita templul în zilele critice. Vărsarea sângelui uman este interzisă în biserici, dar menstruația nu mai este relevantă pentru aceasta. Putem da un exemplu: dacă o persoană a fost rănită în timpul templului, atunci trebuie să ieșiți imediat, deoarece aceasta este considerată o profanare a sanctuarelor. O femeie este permisă să fie în templu, dar nu uitați să vă amintiți despre produsele de îngrijire personală de încredere. Cu utilizarea lor, se poate presupune că nu are loc sângerare.

Templele sunt considerate un loc sfânt, astfel încât un comportament al fetelor în timpul regulamentului este inacceptabil. În această chestiune, clerul nu este de acord cu privire la o singură opinie. Unii cred că în această perioadă toate riturile sunt interzise femeilor, precum și icoanele și toate accesoriile bisericești. Alții susțin că restricțiile sunt minime. Practic toți preoții interzic în acest moment ritualuri precum botezul și nunta. Se recomandă să așteptați până la sfârșitul menstruației și numai atunci mergeți la biserică. Ei nu interzic să se roage sau să pună lumânări. Unii permit comuniunii în zilele critice, mai ales când o femeie are nevoie în mod special de ea. De exemplu, dacă există o boală gravă.

Mulți clerici aderă la vederile moderne și cred că menstruația este un proces biologic natural care nu ar trebui să împiedice o fată dacă dorește să participe la biserică.

Dacă în timpul Vechiului Testament era strict interzis să vii la biserică, să ții ceremonii, să te rogi și să atingi icoane, acum aceste reguli s-au schimbat foarte mult. Sa spus mai des că fetița nu este de vină pentru un astfel de proces ca ciclul menstrual, deoarece se explică prin fiziologie. Acest lucru îi permite să nu se simtă vinovată. Biserica modernă nu dă vina pe femeie pentru că nu are o sarcină. Majoritatea clericilor nu consideră fetele "necurate" în zilele critice, ceea ce înseamnă că apariția lor în biserică nu defăimează altarele.

Cum de a accelera lunar

Medicii nu recomandă cu fermitate interferența cu munca corpului feminin pe cont propriu, de exemplu...

Noul Testament conține cuvintele sfântului, confirmând că vizitarea templului în timpul menstruației nu este un lucru rău. El susține că tot ceea ce a creat Domnul este frumos. Ciclul menstrual are o importanță deosebită pentru sexul echitabil. Într-o oarecare măsură, acesta poate fi considerat un indicator al sănătății femeilor. Din acest motiv, interdicția de a vizita locurile sfinte în timpul menstruației nu are nici un sens. Mulți sfinți împărtășesc această opinie. Ei au susținut că o femeie are dreptul să vină la templu în orice stare a trupului, pentru că Domnul la creat. Principalul lucru din templu este o stare de spirit. Prezența sau absența menstruației nu este în niciun fel legată de starea mentală a fetei.

Opinia preoților

După cum sa menționat mai sus, părerea preoților cu privire la întrebarea dacă este posibil să mergeți la biserică în timpul menstruației nu a ajuns la un singur numitor. Biblia nu oferă un răspuns exact și nu impune interdicția de a vizita locuri sfinte în timpul menstruației. Prin urmare, fiecărei femei i se recomandă să pună această întrebare preotului. Dar trebuie avut în vedere că răspunsurile pot fi diferite. Dacă într-un templu fata este interzisă să vină, atunci în cealaltă, poate că nu vor exista absolut nicio restricție. O femeie va avea voie să se roage, să pună lumânări, să ia comuniune și să atingă icoane.

Majoritatea preoților nu permit fetelor să atingă altare în timpul zilelor critice. În acest caz, nu trebuie să refuzați să vizitați templul, deoarece o femeie are voie să se roage.

Multe fete sunt preocupate de întrebarea dacă pot veni în templu în timpul perioadelor lor, dacă în prezent au o boală gravă. În acest caz, aproape fiecare preot va permite vizitarea bisericii fără restricții. Dacă o femeie dorește să ia comuniunea și să mărturisească, atunci nu ar trebui să oprească prezența reglementării. În acest caz, majoritatea clericilor sunt tratați cu înțelegere. Deși părerea preoților despre chestiunea de a vizita templul în timpul menstruației este ambiguă, majoritatea sunt de acord cu un singur lucru: în timpul bolii, orice persoană are dreptul să se roage, mărturisească și orice ritual. Dacă există o boală, atunci femeia nu este limitată, ea poate atinge icoanele.

Urzica cu abundență lunară

După cum știți, urzica are multe proprietăți utile și este utilizată ca ingredient obligatoriu al perfuziei și...

Dacă mai devreme a fost interzisă participarea la biserică, în ciuda bolilor grave și a nevoii urgente, acum aceste interdicții sunt în trecut. Dar înainte de a merge la templu trebuie să fie considerată părerea preotului. El va putea să explice în detaliu regulile de ședere în templu și să explice dacă există restricții pentru femei în perioada critică.

Cum se face

Fiecare trebuie să decidă singuri dacă este posibil să se ducă la biserică cu perioadele lunare. Biblia nu reflectă o interdicție categorică, această problemă nu este examinată detaliat acolo. Prin urmare, o femeie are dreptul să facă ceea ce consideră adecvat.

Înainte de a merge la locul sfânt este mai bine să decideți când este mai bine să mergeți la biserică. Mulți nu vor putea să participe la templu în primele zile de la debutul menstruației, dar acest lucru nu are nimic de-a face cu nici o interdicție. Acest lucru se datorează faptului că la majoritatea femeilor debutul menstruației este însoțit de durere severă, stare generală de rău, greață și slăbiciune. A fi într-o astfel de stare în templu va părea greu pentru mulți. O femeie se poate îmbolnăvi, se recomandă evitarea unor astfel de situații. Este mai bine să amânați mergerea la biserică până la sfârșitul zilelor critice sau până în momentul în care statul revine la normal.

Cum sa faci menstruatia mai putin abundenta

Menstruația stabilă la femei este un semn de sănătate bună, totuși, din cauza numeroaselor inconveniente, foarte puțini oameni așteaptă zile critice...

În timpul menstruației, o femeie poate decide dacă ea ar trebui să participe la biserică. Ar trebui să se gândească la starea ei de sănătate și să întrebe de asemenea despre opinia preotului din templu în care urmează să meargă. Nu există o interdicție strictă de a vizita astăzi locul sfânt. Există doar câteva limitări care nu se aplică tuturor bisericilor. Prezența interdicțiilor și restricțiilor nu este identică, este diferită în aproape fiecare templu. Depinde de opinia clericului.

Perioada zilelor critice nu ar trebui să împiedice o femeie dacă ea a decis să meargă la templu. Când simte nevoia pentru aceasta, vrea să se roage sau să pună lumânări, atunci menstruația nu trebuie să se oprească. Dacă o femeie dorește să mărturisească, dar nu are o boală gravă, poți să vorbești cu preotul și să explici de ce este nevoie de asta. Unii clerici înțeleg și doresc să se întâlnească cu fata, în ciuda prezenței regulamentelor. Mulți dintre ei aderă la vederile moderne, considerând menstruația un proces fiziologic natural. Ei nu se referă la fată în această perioadă la conceptul de "necurăție".

Vizitarea templului în timpul menstruației nu este considerată păcat, Biblia nu interzice acest lucru, deci decizia trebuie făcută independent.

constatări

Pe baza celor de mai sus, ar trebui să se concluzioneze că pentru a merge la biserică în timpul menstruației este posibilă. În zilele noastre, majoritatea preoților le permit femeilor să viziteze locuri sfinte, în afară de profanări. Chiar dacă un cleric refuză să participe la biserică, atunci puteți merge la alt templu, unde zilele critice nu sunt atât de categorice. Acest lucru nu va fi considerat păcat, deoarece Biblia însăși nu poartă în sine o interdicție asupra femeilor care au în prezent menstruație într-un loc sfânt.

Mulți sfinți consideră menstruația un fenomen natural, care ar putea fi explicat prin procese fiziologice din corp. Ei sunt siguri că o femeie are dreptul să viziteze templul în orice stare a corpului, deoarece sufletul este cel mai important.

Dacă o fată merge la biserică în timpul menstruației, acest lucru nu este în prezent considerat o insultă. În zilele din Vechiul Testament, această problemă a fost tratată mult mai strict, interzicând nu doar atingerea icoanelor și desfășurarea ceremoniilor, ci și împiedicarea șederii în templu în zilele critice. În acel moment, au considerat o astfel de femeie necurată a fi vina pentru o sarcină nereușită. Din acest motiv, accesul la locurile sfinte a fost strict interzis.

În lumea modernă, nu există absolut nicio interdicție categorică. Unii clerici recomandă să se abțină de la rituri și să atingă pictogramele și nu este întotdeauna posibil să mărturisească și să pună lumânări. Această întrebare trebuie clarificată în prealabil. Preotul va putea să explice în detaliu regulile de ședere în templu în zilele critice și să cunoască interdicțiile existente.

În înțelegerea Bisericii, acum este mult mai important să evaluăm puritatea spirituală a unei femei și nu starea fiziologică a corpului ei. O fată nu trebuie să-și facă griji că are zile critice, acum nu sunt un obstacol în a participa la biserică. Mai mult, în ziua de azi, nimeni nu va gândi să-i certe o femeie pentru o astfel de stare naturală, nimeni nu o va acuza de faptul că, în acest moment, sarcina nu a avut loc. Prin urmare, este permisă participarea la biserică în timpul menstruației.

SECURITATEA ESTE SINNER?

- Ce fel de "impuritate" este menționat în broșura "Pentru a ajuta penitentul": "Am păcătuit: în nelegiuirea de a merge în templul lui Dumnezeu și de a atinge orice altar"? Sau este doar pentru femei? Și de ce? Procesele naturale ale corpului pot fi păcătoase?

- De fapt, se referă la femei. O întrebare care părea a fi pur "tehnică", dar, uneori, provoacă o mare uimire și câteodată conflicte. Solurile lor sunt asemenea ulcerații ale vieții noastre ca umilirea naturii feminine, urâciunea căsătoriei și fertilității (aici este evidentă influența limbii latine: în Biserica Romano-Catolică un bărbat căsătorit nu poate fi preot), precum și ignoranța directă. A fost necesar să se audă de la persoane respectate în ordinea ecleziastică că, spun ei, "sângele răsfățat iese dintr-o femeie"...

De aceea, ca răspuns, voi cita fragmente din lucrarea de lungă durată a unei surse foarte autoritare - Sfântul Pavel, Patriarhul Sârb, vreodată memorabil: "Poate o femeie să vină la templu pentru rugăciune, să sărute icoane și să ia comuniunea atunci când este necurată (în timpul menstruației)?

"Încă din secolul al III-lea, o întrebare similară a fost adresată Sfântului Dionisie, Episcopul Alexandriei (+ 265), iar el a răspuns că nu crede că femeile din acest stat" dacă ar fi adevărate și evlavioase, au îndrăznit să meargă la Sfânta Meală sau să atingă corpul și sângele lui Hristos ", pentru că, luând altarul, trebuie să fii un suflet și un trup curat. În același timp, el citează exemplul unei neveste sângerânde, care nu îndrăznea să atingă trupul lui Hristos, ci doar marginile hainei Lui (Matei 9, 20-22). În clarificări suplimentare, Sfântul Dionisie spune că rugăciunea, în orice condiție, este întotdeauna permisă.

O sută de ani mai târziu, Timofey, episcopul Alexandriei (+ 385), răspunde la întrebarea dacă o femeie care "a venit la nevestele obișnuite" să ia comuniune, nu poate face acest lucru până când această perioadă nu trece și nu este curată.. Sfântul Ioan Postnik (secolul al VI-lea) a aderat la același punct de vedere, definire și penitență în cazul în care o femeie aflată într-un astfel de stat va "accepta Sfinte Misterie".

Toate aceste trei răspunsuri arată, în esență, același lucru, adică că femeile din acest stat nu pot lua comuniune ".

"În Vechiul Testament, printre evrei, femeia care a avut scurgerea de sânge care curgea din trupul ei era separată de celelalte, pentru că orice contact cu ea în acel moment însemna un cult, o necurăție de rugăciune (Lev 15,19). A fost la fel în cursul a 40 de zile după nașterea unui copil de sex masculin și optzeci de zile după nașterea unui copil de sex feminin (Lev 12, 2-5). Și alte popoare antice au avut o atitudine similară față de femeile din acest stat.

În Noul Testament, acest subiect este privit în mod diferit. Nici o impuritate corporală nu ne face impuritate moral și rugăcios. Creat de Dumnezeu, spune Sf. Atanasie cel Mare, nu avem nimic necurat în noi înșine. Căci atunci suntem pângăriți numai când păcatul, cel mai rău duhoare, este făcut. Iar atunci când apare o erupție naturală, atunci suntem expuși la aceasta și la restul... necesității, firește. "

Este clar că, în special printre credincioșii evreilor, era imposibil să depășim rapid și ușor viziunea din Vechiul Testament asupra impurității iconice a unei femei, mai ales că învățăturile false ale diferiților eretici care aveau viziunea greșită a unei femei și, în legătură cu ea, căsătoria, nașterea etc. Așadar, monumentul creștin antic, decretele apostolice, argumentează brusc cu o astfel de viziune, potrivit căreia Duhul Sfânt este îndepărtat de la o femeie în timpul unei menstruații și vine un spirit necurat și de aceea nu trebuie să se roage nici să atingă din Sfânta Scriptură, nu o citiți, nici nu o ascultați, cum este citită etc. Cu această învățătură eronată, monumentul dă următoarele instrucțiuni femeilor: "De aceea, întoarceți-vă de la discursurile goale, o femeie, și amintiți-vă întotdeauna pe Dumnezeu, care v-a creat și vă rugați căci este Domnul și toate. Și învățați legile Sale, fără a privi la curățirea fizică... nu la naștere, la avort spontan sau la impurități corporale, pentru că o asemenea prudență este o invenție a oamenilor proști care nu au minte. Căci nici înmormântarea omului, nici oasele moarte, nici sicriul, nici mâncarea și izbucnirea noaptea nu pot zdrobi sufletul omenesc, ci doar necinste și fărădelege în raport cu Dumnezeu și nu este adevărat în raport cu vecinul, adică jaf, spunem sau violență, sau ceva contrar dreptății față de el, adulter și curvie ". Confruntat cu această învățătură cea mai eronată, Sfântul Dionisie, pentru a-i proteja pe credincioși, instruiește în regula citată că femeile, în orice condiție, se pot ruga.

În orice caz, pe baza vederii din Vechiul Testament a necurăției cultului femeilor în menstruație, precum și a răspunsului celor trei episcopi, a venit mai târziu până la punctul în care ei nu ar trebui să vină la biserică pentru o rugăciune comună în acest stat, precum și timp de patruzeci de zile după naștere și avort spontan. Este posibil ca o asemenea atitudine să fi fost influențată și de posibilitatea sângerării accidentale a templului pentru a desecrela templul, care ar trebui să fie sfințit. Și poate din cauza mirosului, care publică problema purificării în timpul descompunerii. La întrebarea: De ce nu este numai legea veche, ci și Părinții, curățirea lunară a unei femei este considerată necurată? - prep. Nicodim Svyatrets citează trei motive: 1) din cauza percepției populare, deoarece toți oamenii consideră că impuritatea care se elimină din organism prin intermediul unor organe este inutilă sau inutilă, cum ar fi, de exemplu, de la urechi, nas, spută la tuse etc..; 2) acest lucru se numește impur, pentru că Dumnezeu, prin trup, învață despre spiritual, adică despre morală. Dacă un trup necurat, care este împotriva voinței omului, atunci cât de necurate sunt păcatele pe care le-am comis voința noastră; 3) Dumnezeu numește impuritate curățirea lunară a femeilor (și acesta este cu adevărat singurul și principalul motiv) pentru a interzice bărbaților să intre în relație cu ei când au o curățare lunară, așa cum spune Theodoret, din cauza demnității bărbatului și a respectului femeii, după cum spune Isidore Pelusiot) și pentru a onora Legea și natura, în opinia lui Philo, și în principal și în principal din cauza îngrijirii copiilor, a copiilor ".

Am văzut că, potrivit lui Vlastar, femeile din vremurile vechi au intrat în altar pentru comuniune în acest stat. Aceasta este mediată, și anume că ei (sau cel puțin unii dintre ei) au venit la biserică și au început Sfânta Împărtășanie, dovedind întrebările adresate Sfântului Dionisie și Timotei. Dar chiar și după aceea, când definiția a ieșit la iveală că nu au putut să primească comuniune, atunci au venit la biserică pentru rugăciune, după cum a clarificat canonistul Balsamon (secolul al XII-lea), spunând că, mai ales în mănăstiri, au venit femei cu expirație lunară la biserică și, din moment ce nu puteau lua comuniune, stăteau pe verandă și se rugau lui Dumnezeu. El a fost împotriva acestei prezențe și a stat pe verandă și a spus că nu ar trebui să se apropie de templu deloc. Același punct de vedere a fost, de asemenea, aderat de Matei Vlastar... Această atitudine exprimă cea de-a 64-a domnie a lui Nomocanon în Marele Trebnik. Dintre liturgiști, S. Bulgakov afirmă că, potrivit regulilor bisericii (fără a numi cum), o femeie în cursul unei luni sau o curățare postpartum nu trebuie să intre în biserică și să ia comuniune. Punctul său de vedere este repetat în mod verbală de către prot. V. Nikolaevich și prof. Dr. L. Mirkovich, referindu-se la a doua Regula a Sfântului Dionisie și a 7-a Regula a lui Timotei de Alexandria.

Credem că aceste opinii personale ale lui Balsamon și ale autorilor citați sau opiniile contemporanilor lor asupra acestui subiect nu sunt confirmate de nici o autoritate supremă - Consiliul Ecumenic sau Local - și nu pot fi considerate drept poziția întregii Biserici Ortodoxe. Mai mult, știm că Biserica a permis, din antichitate profundă, să stea lângă pridvor și pe cei care încă nu au fost botezați (anunțați), precum și anumite grade ale pocăinței, adică acei creștini care, după botez în timpul persecuției, au căzut și l-au lepădat pe Hristos, sau comiterea de crime, adulterul sau alte păcate grave ", astfel încât ei," spune Sfântul Simeon din Tesalonic, "să participe la Divin cu auzirea și urmărirea, mărturisirea credinței și cântarea cuvintelor pioase".

Este imposibil ca Biserica să acționeze mai strict în ceea ce privește femeile în aphatron decât în ​​ceea ce privește infractorii morali și să nu le permită să audă și să privească "să participe la divin" în mărturisirea credinței și să cânte cuvinte pioase ".

"Prin urmare, cred că din regula citație a Sfântului Dionisie nu se poate concluziona decât suveran că o femeie nu poate lua comuniune în timpul menstruației. Indicația adăugată despre care se pot ruga mereu femeile, atât în ​​acel, cât și în alt stat, presupune, în primul rând, că el spune că nu ar trebui să li se interzică să vină la biserică pentru rugăciune. Mai mult decât atât, el citează exemplul unei neveste sângerând din Evanghelie, care a venit la Domnul și a atins marginea hainei Sale și nu Trupul Său, care pentru Sfântul Dionisie este dovada că în perioada menstruală este imposibil să se ia comuniunea.

"Fără îndoială, evenimentul Sfânt Evanghelie și atitudinea Domnului față de femeia sângerândă au servit drept ghid pentru poziția pe această temă pentru Sf. Dionisie și decretele Apostolice și ar trebui să fim conduși de același lucru".

"În spiritul abordării evanghelice și canonice de mai sus, consider că, prin urmare, curățirea lunară a unei femei nu o face ca ea să fie necurată cu rugăciune. Această impuritate este numai fizică, fizică, precum și deversări de la alte organe. În afara acestui proces, o femeie, ca și restul, ar trebui să depună toate eforturile pentru a veni fizic pură pentru o rugăciune comună, în special pentru Comuniune. Dar chiar și mai mult, trebuie să lucreze pe puritatea sufletului, pe decorarea inimii ascunse a omului, pe imperiosabilitatea spiritului blând și tăcut, care altcineva îl mănâncă înaintea lui Dumnezeu este valoroasă (1 Petru 3, 4).

În plus, deoarece produsele moderne de igienă pot preveni în mod eficient un flux accidental de sânge pentru a face ca templul să fie necurat, precum și pentru a neutraliza mirosul care rezultă din fluxul de sânge, credem că din această parte nu există nici o îndoială că o femeie în timpul curățării lunare Cu prudența necesară și măsurile de igienă, el poate veni la biserică, să sărute icoane, să ia antidor și apă consacrată, precum și să participe la cântări. Pentru a lua comuniunea în această stare sau fără a fi botezată - pentru a fi botezată, ea nu a putut. Dar într-o boală mortală, el poate să ia sacramentul și să fie botezat. După naștere, în ceea ce privește rugăciunile necesare pentru intrarea în biserică și biserica copilului, este necesar să continuăm să respectăm instrucțiunile din Cartea cererilor ".

Din mine voi adăuga un caz curios. Un om vorbește la mărturisire:

- Am păcătuit, îndrăznind să merg în templul lui Dumnezeu în necurăție.

- Cum-ai făcut-o.

- Da, mi-am spălat capul cu urină.

- Ei spun că ajută la mătreață.

"Deci, mai degrabă nu te vei pocăi de nebunie, de vultur și de prejudecăți?"

Distribuiți pe pagină

Astăzi, foarte des, clericii răspund la întrebarea de ce este imposibil să mergeți la biserică cu menstruație. Această întrebare se referă la toate femeile care intră în biserică. Dar fiecare tată poate răspunde diferit. Prin urmare, merită să înțelegem de unde a venit interdicția pentru femeile cu menstruație.

Este posibil să mergeți la biserică cu lunar, Vechiul Testament

Luați în considerare dacă problema poate merge la biserică cu nevoia lunară, folosind Vechiul Testament. În această secțiune a Bibliei este indicat în mod clar în ce condiție merită să renunțați la vizitarea sfântului loc, acestea sunt:

 • moarte;
 • boli grave;
 • "Necurăția" femeilor sau bărbaților.

Impuritatea unei femei este asociată cu anumite secreții, în timpul cărora o femeie nu trebuie să atingă nimic. Există o opinie. că prezența menstruației la femei este o pedeapsă pentru căderea păcătoasă a progenitorei tuturor Evei vii. Și, după cum știți, clericii încearcă să protejeze biserica și enoriașii de orice lucru care amintește de păcătoșenia și mortalitatea unei persoane.

Se crede, de asemenea, că menstruația este procesul de eliminare a corpului unui ou mort, un fel de moarte a unui embrion imatur. Și prezența obiectelor mortale în templu este interzisă.

Dar unii cunoscători ai Sfintei cărți interpretează această opinie într-un fel diferit. Se crede că pedeapsa este un proces dificil de naștere, dar prezența menstruației este o oportunitate de a continua specia umană.

Astfel, Vechiul Testament nu oferă un răspuns clar la această întrebare.

De la lunar la biserică, opinia modernă a clericilor

Pe baza celor de mai sus, se poate argumenta că întrebarea dacă este posibil să mergeți la biserică lunar este răspunsul preotului poate fi diferit. Biblia nu are permisiunea sau interdicția clară de a vizita un templu unei femei cu astfel de procese în corp. Prin urmare, trebuie să vă bazați numai pe răspunsul tatălui sacru.

Unii clerici permit femeilor să intre în biserică, dar interzic să atingă icoanele și să pună lumânări. Se poate doar să se roage calm și să plece.

Dar există cazuri în care un preot pur și simplu nu poate refuza să ajute o persoană. De exemplu, atunci când o femeie grav bolnavă care are sângerare uterină simte plecarea ei rapidă și dorește să mărturisească și să ia comuniunea. În acest caz, preotul nu poate refuza să intre în locul sacru, deși femeia este considerată "necurată".

Printre interdicțiile pentru femei în timpul menstruației pot fi luate în considerare unele ritualuri bisericești:

Cea mai importantă interdicție este obținerea sângelui pe cărți sfinte, lumanari și icoane. Dar cu produsele de igienă de astăzi și aceste probleme pot fi ușor evitate.

Astfel, răspunsul neechivoc la întrebarea despre "necurăția" unei femei poate fi argumentat de foarte mult timp. Toată lumea are dreptul să facă ceea ce consideră necesar, pentru că fiecare dintre noi va sta înaintea Domnului și va răspunde pentru toate acțiunile sale. Cel mai adesea, preoții reacționează pozitiv la prezența femeilor cu menstruație în templu, dar există totuși fani ai vechilor reguli.

De aceea, înainte de a merge la biserică, este încă de dorit să clarificăm această problemă cu preotul și să primim o binecuvântare.

Domnul este mereu cu tine!

Vezi de asemenea răspunsul video al preotului la întrebarea dacă femeile cu perioade lunare pot merge la biserică:

Este posibil să mergeți la cimitir în timpul menstruației

O vizită la mormintele celor apropiați nu este o necesitate cotidiană pentru o persoană și, prin urmare, dacă este puțin probabil să se ridice brusc problema dacă este posibil să se ducă la cimitir cu menstruații. Dar dacă sa întâmplat ca această perioadă să coincidă cu înmormântarea unei rude, atunci această întrebare devine relevantă.

În această privință, există mai multe opinii, care uneori se exclud reciproc. În articolul nostru vom vorbi despre fiecare dintre ele.

Fiecare persoană însuși decide că este o nevoie urgentă de a participa la înmormântare sau dacă este necesar să vizitați mormântul într-o anumită zi. Nu foarte des circumstanțele sunt de așa natură încât zilele critice ale femeii coincid cu zilele în care este de dorit vizitarea cimitirului. Dar dacă s-ar întâmpla, atunci ar trebui să vă gândiți la fezabilitatea unui astfel de eveniment în această perioadă.

În trecutul relativ recent, femeile din zilele menstruației au fost strict interzise să participe la biserică și să meargă la cimitir. Se credea că în acele zile erau "murdare", iar acest lucru nu le permitea să se predea complet credinței în Dumnezeu.

Astăzi, atitudinea față de această problemă nu este atât de fundamentală. Potrivit experților, existența unor astfel de interdicții poate fi explicată doar prin părtinirea relației umane, precum și prin faptul că o femeie în aceste perioade are o sensibilitate crescută la energie.

O vizită la cimitir poate avea cu siguranță un efect negativ asupra bunăstării femeii a cărei menstruație a venit. Cu toate acestea, nu căutați motivul pentru acest lucru în prezența celor morți. Concentrarea energiei negative care are loc în cimitir, completată de experiențe, poate avea un impact negativ asupra stării psihologice a unei persoane, ceea ce poate conduce la o sănătate precară.

Orice esoteric ar recomanda unei femei să-și amâne vizita la cimitir în timpul perioadei de reglementare. Dacă acest lucru este legat de înmormântarea unui iubit, atunci este posibil să mergem, dar este recomandabil să nu renunțăm la sentimente, deoarece este cu siguranță capabil să corecteze condiția umană pentru mai rău.

Procesul funerar nu ar trebui să fie prea dureros pentru a răspunde prejudecăților inerente persoanelor în vârstă. Principalul lucru de a încerca să nu încălcați următoarele reguli:

 • Nu atingeți pe cei morți.
 • Ar trebui să renunțe la sărutul de adio.
 • Este necesar să evitați atingerea sicriului sau a crucii mormântului.
 • Este mai bine să nu vedeți procesul de coborâre a sicriului în pământ, ar fi mai bine să vă depărtați în acest moment.
 • Înainte de a vizita cimitirul citiți o rugăciune care poate proteja o femeie de toate nenorocirile.

Cu toate acestea, soluția optimă este totuși refuzul de a călători în cimitir pentru ao vizita după sfârșitul lunii.

Deci este posibil să mergem la cimitir lunar?

Oarecum mai mare, am menționat deja că o femeie este considerată "murdară" în timpul unei perioade menstruale. Ea nu numai că avea voie să participe la biserică sau la locuri sfinte, ci și la înmormântare. În plus, nu i sa permis să pregătească o cină memorială și să coace prăjituri de Paște.

Sub interdicția vizitelor au fost ritualuri de înmormântare și nunți. Chiar și vizitarea mormintelor în zilele memoriale a fost interzisă. Acest lucru sa datorat mai multor motive.

O femeie ar putea să-și treacă murdăria celor plecați

Anticii credeau că în perioada menstruală, o femeie devine necurată, nu numai din punct de vedere fizic, ci și spirituală. Conform legendelor, prezența femeilor cu menstruație la înmormântare a reușit să facă dificilă intrarea sufletului în suflet. Drept urmare, ea a devenit neliniștită și a fost rudă vie și uneori chiar ia luat cu ea. Nu există dovezi reale adevărate despre toate cele de mai sus.

Prin uterul deschis duhul rău ar putea pătrunde

Scopul ciclului menstrual al unei femei este trecerea unor procese naturale precum schimbarea structurii sistemului reproductiv. Pentru a îndepărta un endometru detașat din corp, există o contracție puternică a uterului, care îi face gâtul să se deschidă ușor. Această perioadă este foarte favorabilă penetrării microbilor în organism, prin urmare este necesară respectarea strictă a normelor de igienă personală.

În conformitate cu convingerea populară, cum ar fi germenii, un spirit rău ar putea pătrunde în interiorul unei femei cu ajutorul unui spirit rău. Din acest motiv li sa interzis chiar să se apropie de cimitir în timpul menstruației. Deși nu este clar că poate împiedica un suflet agitat să părăsească cimitirul și să-și facă faptele murdare în afara acestuia.

Tulburări psihice

Cel mai simplu motiv care ar trebui să țină o femeie de a vizita cimitirul în astfel de zile este posibilitatea de a exercita o presiune asupra stării ei psihologice. Toată lumea înțelege că regulamentele sunt un proces natural, totuși, în funcție de individualitatea fiecărei femei, ele sunt transferate în moduri diferite. În acest moment, majoritatea sexului mai echitabil este extrem de iritabil și receptiv.

Prin urmare, o vizită în mormântul unui iubit în acest moment poate agita destul o femeie. Iar când vine vorba de înmormântare, acest lucru este asociat cu durerea pierderii, care are un impact negativ nu numai asupra stării emoționale a corpului, ci și asupra întregii sale activități.

Explicația fiziologică a reglementării

Oamenii de știință au studiat mult procesul care apare într-o femeie în ciclul menstrual. Dar cum se schimbă psihicul și energia cu aceasta este Întrebarea și este scrisă cu majusculă. În descrierile clarvăzătorilor, aceasta arată aproximativ așa cum este descris mai jos.

În fiecare lună, o femeie primește ocazia de a fi curățată de energia negativă acumulată într-un anumit interval de timp. Dar de ce se întâmplă acest lucru cu sângele? Da, pentru că este locația energiei umane.

Această perioadă pentru o femeie este însoțită de o scădere a puterii și o slăbire a stării emoționale. Pur și simplu pusă pe ea, apatie se îngrămădește. Nu vrea să facă nimic, să se gândească la nimic și să decidă ceva. și o astfel de stare este destul de logică. Perioada menstruală duce la o slăbire a plicului de energie, făcând proprietarul său ușor afectat de gânduri și opinii proaste. Femeile pot fi ușor accesibile ochilor răi, pot fi ușor provocate daune și orice alte acțiuni magice cad pe pământul fertil.

Dar această perioadă trece, reînnoită, din nou plină de putere și energie.