Care sunt descărcările după căuterizarea eroziunii pe colul uterin?

Selecție

Eroziunea colului uterin este o problemă destul de gravă cu care se confruntă mulți reprezentanți ai sexului echitabil. Această patologie ginecologică afectează în principal femeile adulte de la 20 la 35 de ani, ceea ce duce la viață sexuală activă. Cea mai eficientă modalitate de a trata această afecțiune este căuterizarea țesuturilor deteriorate. Ca urmare a acestei proceduri, pacienții dezvoltă o descărcare specifică din cavitatea vaginală. Acestea sunt cauzate de deteriorarea vaselor de sânge și a structurilor țesutului în timpul tratamentului eroziunii cervicale. Durata și natura secrețiilor secretoare la diferiți pacienți în perioade diferite pot varia. De aceea, fiecare femeie trebuie să știe ce descărcare după ceuterizarea colului uterin este acceptabilă pentru a considera normal și cât timp se manifestă acest simptom.

Descărcarea caracteristică care apare după căuterizarea

Descărcarea vaginală, care se manifestă după tratamentul cu eroziune, are o valoare foarte mare - îi ajută pe ginecolog să determine cum revine pacientul. De aceea este atât de important să se controleze caracteristicile de calitate: abundență, miros, durată sau culoare. Modificările acestor indicatori pot indica prezența oricărui proces patologic în organism - dezvoltarea inflamației, aderarea unei infecții bacteriene, apariția sângerărilor uterine. Există mai multe tipuri de deversări specifice după căuterizarea eroziunii, descrisă în detaliu mai jos.

Bloody și roz secret

Apariția impurităților sângeroase în secrețiile secretate după procedeul cautery în primele zile este un eveniment obișnuit care nu ar trebui să fie înspăimântat. Pierderea excesivă de sânge la pacient se observă în primele 48 de ore după tratamentul prin eroziune prin intervenție chirurgicală. Metoda de diathermocoagulare este considerată cea mai traumatică pentru o femeie, ca rezultat al acestei terapii, apare o cantitate foarte mare de sângerare.

Cât durează fluxul sanguin din cavitatea vaginală după o astfel de intervenție? De obicei, țesutul cervical aderent oprește sângerarea după 6-7 zile. Într-o astfel de situație, secretul sângeros poate fi eliberat doar la începutul perioadei de reabilitare - dar nu mai mult de 1-2 zile, iar apoi pacientul începe să curgă de culoare roșie. Un astfel de simptom este considerat normal dacă după o procedură medicală nu au trecut 10-12 zile.

Scăderea sângeroasă după căuterizarea eroziunii cervicale de către undele radio este rareori observată. Această metodă de tratament este considerată cea mai benignă, precum și criogestructarea sau coagularea cu laser a țesuturilor afectate. Ca rezultat al unei astfel de terapii pentru câteva zile, o femeie poate să apară doar o cantitate mică de sânge sau descărcare de culoare roz.

În prima săptămână după căuterizare, pacientul poate prezenta dureri ușoare la nivelul abdomenului inferior. Prin natura lor, astfel de senzații neplăcute seamănă cu durerea în timpul menstruației. Uneori, după 15-20 de zile, sângerarea este reluată. În cazul în care un astfel de fenomen durează mai puțin de 1-2 ore, iar pierderea de sânge este minimă în același timp - nu vă puteți îngrijora. Motivul eliberării sângelui într-o astfel de situație este considerat separarea crustei uscate de suprafața plăgii. Dar dacă pierderea de sânge este suficient de mare și durata acesteia depășește 2 ore - căutați imediat asistență medicală, deoarece acest simptom indică începutul sângerării uterine.

Bine de știut! În cazul unei ieșiri intense de sânge dintr-o cavitate a vaginului, tratamentul trebuie efectuat imediat! Amintiți-vă că este imposibil să opriți complet sângerarea uterină acasă - acest lucru ar trebui făcut de către un specialist calificat într-un spital.

Culoare verde sau galbenă

Abundența, intensă, descărcare galbenă după căuterizarea eroziunii este considerată un semn de patologie. O astfel de încălcare este de obicei însoțită de apariția unui miros neplăcut. În această situație, o femeie trebuie să viziteze un medic pentru o consultare, deoarece evacuarea vaginală gălbuie apare atunci când patogenii bacterieni sunt atașați la rană și se dezvoltă inflamația. Cel mai adesea, formarea secreției galbene poate fi cauzată de bolile sistemului reproducător, cum ar fi oophorita, vaginita și salpingita.

După cauterizare, secrețiile galbene pot dobândi o structură spumoasă și își pot schimba treptat culoarea într-o nuanță verzui. Într-o astfel de situație este necesar să se presupună apariția de trichomoniasis sau gonoree. Apariția secreției cu o nuanță verzui pronunțată este un semn al tranziției procesului infecțios la o formă purulentă-inflamatorie. Astfel de secreții au o textură groasă, sunt destul de intense, miros neplăcute. Tenta galbenă și verde a secreției vaginale este caracteristică eroziunii recurente a colului uterin, care rezultă din tratamentul incomplet al țesuturilor afectate în timpul procedurii cauteriste.

Secret maro

În cazul în care pacientul prezintă descărcare maro, atunci acest fenomen este considerat normal, fiziologic. Într-o astfel de situație, secreția este adesea neintensivă, pete. Câte zile durează acest simptom? În mod normal, descărcarea devine 2-3 zile după arderea eroziunii.

Uneori la femei există o secreție excesiv de abundentă de culoare maro, care este însoțită de durere și alte semne neplăcute de patologie. În acest caz, pacientul este, de obicei, diagnosticat cu inflamarea endometrului. Această afecțiune dăunează celor mai mici vase ale stratului interior al uterului, prin urmare, descărcarea corespunzătoare a culorii roșu, negru sau maro.

Formarea unei secreții de culoare brun închis poate fi cauzată de adăugarea de infecții bacteriene. În această situație, femeile observă, de asemenea, apariția de descărcare cu un miros neplăcut. Patologia este însoțită de senzații dureroase în abdomenul inferior și de deteriorarea stării de bine a pacientului.

Apoasă și translucidă

Ca rezultat al vindecării țesuturilor deteriorate după căuterizarea eroziunii, culoarea secretului secretat dobândește treptat o culoare normală, naturală. Leucoreea devine în cele din urmă transparentă și dobândește un caracter slim. În acest caz, deversarea este adesea abundentă, are un miros ciudat și poate fi lichidă, ca și apa.

Dacă patologia a afectat o mică parte a colului uterin și nu a pătruns destul de adânc, descărcarea apoasă poate dura mai devreme de 1-2 zile după tratament. De obicei, o astfel de secreție apare după tratamentul radiologic al bolii. Prea mult mucus este considerat unul dintre semnele de vindecare a rănilor. Apă potabilă poate dura între 2 și 3 săptămâni, nu trebuie să conțină impurități sângeroase. În caz contrar, acest fenomen este considerat o patologie și trebuie tratat.

Interesant! După finalizarea procedurii de diatermocoagulare, descărcarea devine adesea un miros fetid. Pacientul este speriat de acest simptom, deși este ușor de înțeles și logic. În primele 7 zile, un astfel de semn clinic dispare de obicei, dar dacă acest lucru nu se întâmplă, o femeie ar trebui să consulte urgent un medic pentru consultare.

Ce ar trebui să fie considerată normă?

Care ar trebui să fie alocarea după eroziunea de căuterizare? Cât durează acest simptom? În practica medicală, se consideră a fi norma atunci când, după tratarea unei astfel de patologii, pacientul a avut următoarele descărcări:

 • Secretul roz - are o nuanta rosietica sau crema, frunzeaza intensiv si creste treptat cantitatea. Durata de la 7-10 la 14 zile.
 • Translucide, incolore - sunt alocate puțin, adesea în ele există un amestec de sânge sau cheaguri de sânge. Acest simptom poate tulbura o femeie de până la 7-10 zile.
 • Brownul spumos este similar cu secreția din primele zile de menstruație, prea gros și destul de rar. Nu merge mai mult de o săptămână și dispare treptat complet.

În timpul întregii perioade de reabilitare, în secreția vaginală pot fi prezente mici bucăți de scabie respingătoare și cheaguri de sânge de pe rană. Vindecarea unei coaja mari durează puțin mai mult - cel puțin 3 până la 4 săptămâni.

Ce metode de cauterizare există în medicină?

Metoda de tratament a unei astfel de boli periculoase este selectată de un specialist calificat. În acest caz, cauza dezvoltării patologiei și gradul de severitate sunt foarte importante. În practica medicală, există mai multe modalități de a provoca cauterizarea eroziunii cervicale:

 • RVH este o metodă destul de avansată de tratare a patologiei. În această situație, tratamentul se efectuează fără contact direct cu țesutul cervical afectat. Îndepărtarea părții necesare a mucoasei este asigurată cu ajutorul undelor radio speciale, acțiunea cărora determină stimularea energiei conținute în celulă. Ca rezultat al acestui proces, țesutul se auto-distruge - elementele sale structurale se evaporă pur și simplu. O procedură similară se efectuează individual pentru fiecare pacient, luând în considerare caracteristicile bolii ei. Durata perioadei de reabilitare după tratamentul cu unde radio este destul de lungă.
 • Cryodestruction - această metodă de terapie ajută la scăderea rapidă a bolii și prevenirea reapariției ei. Atunci când se efectuează o astfel de manipulare, epiteliul deteriorat este supus la îngheț; pentru aceasta țesutul este afectat de o substanță specifică - azot lichid. Această metodă de tratament în medicina internă este încă puțin folosită și costă mult mai mult decât căuterizarea eroziunii prin unde radio.
 • Coagularea cu laser - în acest caz, zona afectată a mucoasei este căuterizată cu un fascicul laser, care are o intensitate scăzută a impactului. Tehnica este destul de populară, deoarece întreaga operație se desfășoară foarte atent, iar complicațiile după ea nu se manifestă practic.
 • Coagularea chimică - această procedură medicală implică tratamentul țesutului cervical deteriorat cu o substanță chimică specială (medicament) care provoacă o schimbare în celulele greșite ale epiteliului cilindric. În timpul unei astfel de manipulări, epiteliul scuamos al membranei mucoase rămâne intact - acoperă complet suprafața inflamată a eroziunii, asigură protecția și vindecarea acesteia. Această metodă de tratament este recunoscută ca fiind cea mai benignă, deoarece în procesul de punere în aplicare nu există pierderi de sânge și durere în organul problemei. Dar nu este recomandat să-l folosească pentru deteriorări epiteliale extinse, deoarece după tratarea eroziunii prin această metodă, poate fi necesară repetarea acestei operații.
 • Diathermoelectrocoagularea (DEC) - implică cauterizarea curentului mucoaselor inflamate. Pentru o astfel de operație, se utilizează un curent cu o tensiune prea mică. Ca rezultat al contactului cu situl de eroziune, are loc un arsură. A trata astfel de afecțiuni cu metoda DEC în timpul nostru nu este recomandabilă, deoarece acum există multe alte tehnici terapeutice progresive. După apariția arsurii, îndepărtați suprafața afectată. Această metodă de tratament este recursă numai în cazul eroziunii extinse și neglijate. După o astfel de intervenție timp de 2-3 săptămâni, femeia are descărcări sângeroase.

Este important! Înainte de a începe tratamentul unei astfel de boli, trebuie să verificăm corectitudinea diagnosticului stabilit. În acest scop, este necesar să treceți o serie de teste de laborator, pe care medicul vă va recomanda. În timpul întregului proces de tratare a eroziunii cervicale și în timpul perioadei de reabilitare, o femeie trebuie să viziteze un ginecolog.

Sfaturi utile

Mulți reprezentanți ai sexului mai slab sunt interesați de întrebarea care ar trebui să fie descărcarea de gestiune după cauterizare și cât de mult merge. Dar nu toate femeile știu că răspunsul la acestea depinde în principal de comportamentul lor după terapia cu eroziune. La urma urmei, o astfel de procedură simplă este considerată o intervenție chirurgicală în cavitatea uterină! De aceea toți pacienții în timpul reabilitării sunt sfătuiți să respecte următoarele reguli:

 • În acest moment, medicii sfătuiesc să se abțină de la procedurile de igienă: băi fierbinți, excursii la baie și saună. Cea mai acceptabilă opțiune în acest caz este un duș în picioare. De asemenea, nu se recomandă vizitarea bazinului pentru a evita infectarea suprafeței plăgii.
 • În primele 2-3 săptămâni, o femeie nu este recomandată să ridice mai mult de 2-3 kg.
 • Este mai bine să se abțină de la actul sexual până la vindecarea completă a colului uterin și încetarea excreției. În caz contrar, ambii parteneri sunt expuși riscului de a contracta o infecție bacteriană, virală sau boală venerală.
 • Nu poți să tai prea mult mușchii abdomenului inferior, presa. Sportul ar trebui amânat până la recuperarea completă.
 • În perioada de reabilitare, nu se recomandă vizitarea țărilor calde și, în general, schimbarea climatului familiar. Amânați călătoria, dacă este posibil, pentru o anumită perioadă de timp. Efectul radiațiilor ultraviolete în această perioadă de timp vă poate afecta grav sănătatea.
 • Nu utilizați tampoane în perioada menstruală, dacă ați procedat pentru căuterizarea eroziunii, este mai bine să luați un tampon normal. De asemenea, este strict interzis să se efectueze curățarea fără recomandarea unui medic.

Urmați aceste reguli simple, iar perioada de reabilitare va merge bine. Ca rezultat al reparării țesuturilor după căuterizarea eroziunii cervicale, ciclul menstrual este stabilizat treptat, iar deversarea va deveni obișnuită în culoare și consistență. Această procedură de tratament are multe consecințe, dar cele mai multe dintre acestea sunt fenomene naturale postoperatorii pe care medicul dumneavoastră profesionist vă va avertiza cu siguranță.

Ce secreții după căuterizarea eroziunii cervicale sunt normale și care nu sunt?

O anumită cantitate de descărcare vaginală este un fenomen natural. Consistența, cantitatea, mirosul și culoarea lor indică starea sistemului de reproducere și starea generală de sănătate a femeii.

Modificarea naturii descărcării este primul sau chiar singurul simptom evident al bolilor ginecologice.

Să examinăm în detaliu consecințele după căuterizarea eroziunii cervicale, cum ar fi descărcarea de gestiune (galben, alb, sângeros etc.), durerea abdominală și alte simptome.

Caracteristicile tratamentului bolii

Eroziunea cervicală poate fi asimptomatică de ani de zile și este adesea detectată întâmplător, atunci când se contactează pentru un alt motiv sau în timpul unei examinări de rutină.

Metodele cel mai frecvent utilizate de impact fizic direct, distrugând locul eroziunii.

După tratament, pacientul trebuie să aibă grijă de ceva timp pentru a nu infecta zona tratată și nu pentru a răni colul uterin pentru a evita repetarea eroziunii și a altor complicații posibile.

Odată cu distrugerea locului epiteliului ectopic în locul său, se formează o rană, acoperită cu o crustă. Pe măsură ce epiteliul normal se recuperează, fulgii de eschar se sting, dispar și se scoate.

Durata perioadei de recuperare depinde de metoda cautery de eroziune, zona de daune, de sănătatea generală a femeii și de alți factori.

Tratamentul prin metoda diatermocoagulației (cauterizarea prin curent electric) este una dintre cele mai traumatizante metode de eliminare a EShM.

Impactul curentului captează nu numai zona afectată, ci și țesuturile sănătoase adiacente acesteia. Este extrem de dificil pentru un medic să controleze profunzimea expunerii.

Prin urmare, după diathermocoagularea, adesea se formează cicatrici, elasticitatea cervixului scade. Nu este exclusă posibilitatea unei îngustări a canalului cervical;

La chemofixare (cauterizarea cu o soluție de acizi) și criodestrucția (înghețarea), adâncimea de impact este mult mai mică, riscul de formare a cicatricilor la locul eroziunii este mult mai mic.

Atunci când alegeți unul dintre aceste tratamente pentru eliminarea completă a defectului, uneori necesită mai multe proceduri.

Distrugerea cu laser și coagularea radio-wave a ESM reprezintă cele mai bune metode de tratament pentru ESM. Deteriorarea țesuturilor sănătoase este aproape imposibilă, rana se vindecă rapid, fără cicatrici.

Cu toate acestea, indiferent de metoda de expunere la locul eroziunii, după tratament, natura și cantitatea de evacuare vaginală variază.

Este important ca pacientul să cunoască diferențele dintre secrețiile normale și patologice în timpul perioadei de recuperare, pentru a observa semnele precoce de complicații și pentru a consulta un medic.

Descărcarea după căuterizarea eroziunii cervicale: ce ar trebui să fie normal?

Indiferent de metoda aleasă, cauterizarea colului uterin este o leziune. După tratament, se formează o suprafață a plăgii care este deschisă pentru infecție. Vindecarea țesuturilor trece prin anumite stadii, iar descărcarea după căuterizarea eroziunii cervicale are loc inevitabil. Caracterul lor poate fi diferit: totul este determinat în timpul zilei după procedura și starea generală a femeii. Poate apariția secrețiilor patologice care necesită diagnostic și tratament suplimentar.

Cum se întâmplă vindecarea normală?

Orice rană trece prin mai multe faze înainte ca un nou epiteliu să se formeze în locul său:

Particularitatea vindecării rănilor după căuterizarea eroziunii constă în faptul că apare sub un scab. Formarea rapidă a cheagurilor de sânge împiedică vasele de sânge, nu există sângerări. Sângele sângerat, limfa și fluidul țesutului formează o crustă pe suprafața plăgii, care protejează împotriva penetrării microbilor sau a traumei repetate.

Inflamația de fază sa exprimat ușor. Leucocitele și fibroblastele se introduc la locul leziunii, care absorb celulele și substanțele deteriorate formate în timpul procesului de dezintegrare. În același timp, sinteza de colagen este stimulată.

În faza de proliferare, țesutul de granulare sub scabie crește treptat, vasele mici îngenunchează în acesta. Până la sfârșitul acestei etape, un tânăr epiteliu apare pe țesutul subțire format din colagen, iar scabia se îndepărtează. În mod normal, acest lucru se întâmplă la 8-20 zile. Timpul depinde de mărimea defectului de pe gât și de reactivitatea organismului însuși.

Faza proliferativă în vindecarea eroziunii cervicale constă în proliferarea țesutului epitelial și înlocuirea primelor fibre colagenice cu cele mai puternice. În acest moment, se decide dacă se va forma o cicatrice la locul plăgii după formarea căuterizării sau a țesutului epitelial sănătos. Dacă electrocoagularea a fost aleasă ca procedură medicală, atunci daunele după aceasta sunt profunde. Formarea fibrelor de colagen care formează țesutul cicatricei predomină pe suprafața gâtului. După îndepărtarea eroziunii prin "Surgitron", azot lichid, distrugerea laserului este superficială, astfel încât celulele se regeneră mai repede decât țesutul conjunctiv crește, iar cicatricile nu se formează.

Metoda de undă radio cu tratament cu dispozitivul Surgitron permite evitarea cicatrizării țesutului, iar perioada de recuperare este adesea insoțită de apariția durerii.

Ce descărcare se așteaptă după căuterizarea

Imediat după căuterizarea eroziunii, nu se observă sângerări severe: scabia fixează fiabil vasele. În primele zile poate apărea descărcare apoasă. Ele sunt transparente, de intensitate scăzută, pot fi strecurate cu sânge. O astfel de descărcare durează până la 10 zile. Treptat, ele se transformă în membrane mucoase roz care arată mai gros. Intensitatea de colorare poate fi diferită: de la roz spre roșu.

În etapa următoare, după căuterizarea eroziunii, se determină o descărcare maro brună. Ele sunt groase, murdare, nu durează mai mult de o săptămână.

În unele cazuri, scabul frunze treptat, apoi în tot timpul după ceuterizare, piesele sale apar sub formă de cheaguri de sânge dense. Uneori sângerările cresc la 8-20 de zile după căuterizare. Acesta este un indicator al descărcării complete a scabiei, dar unele vase sunt deteriorate, iar sângerarea începe. Ar trebui să se oprească în câteva ore.

Dacă sângerarea nu se oprește sau crește brusc, trebuie să informați imediat medicul dumneavoastră.

În timpul căderii, poate să apară deteriorarea vasului, care sângerează o perioadă de timp după această procedură. Dar, în majoritatea cazurilor, sângerarea este înlocuită treptat de un roz deschis și se oprește complet.

Extracția roz-roz după ceuterizarea eroziunii cervicale observată în decurs de 10-14 zile. După vindecarea completă a locului de expunere, excreția se oprește.

Normal poate fi considerat o deversare care durează până la 3 săptămâni, își schimbă gradual culoarea și grosimea și nu are miros neplăcut, nu este însoțită de arsură și mâncărime. Apoi apar alburile obișnuite, după care vine momentul menstruației.

Posibile complicații după procedură

Consecințele tratării eroziunii cervicale pot varia. Când se utilizează metode moderne - undele radio și cauterizarea cu laser - acestea sunt minime. În funcție de tipul de complicație, natura deversării poate varia:

 • Deteriorarea unui vas mare - sânge, culoare stralucitoare luminoasă;
 • Aderarea infecției - modifică culoarea și mirosul;
 • Endometrioza cervicală - o perioadă neobișnuită de inflamație sângeroasă;
 • Chisturi - sângerare în contact;
 • Eroziunea recăderii - descărcare ușoară sau sângeroasă.

Cauterizarea unui defect mic este rareori însoțită de dezvoltarea complicațiilor. Eroziunea mare și neglijată, care necesită o alegere mai atentă a metodei de tratament, adesea însoțită de consecințe neplăcute.

Ce se consideră descărcare neobișnuită

Trebuie respectată modificarea naturii descărcării. Pentru confort, este necesar să folosiți garnituri cu o suprafață celulozică și nu o plasă în această perioadă. Aplicarea tampoanelor după cauterizarea eroziunii este strict interzisă. De asemenea, este mai bine să nu folosiți garnituri cu miros: arome chimice sunt un factor iritant suplimentar care poate provoca o reacție inflamatorie sau alergică sau poate provoca aftoasă.

După coagularea eroziunii cervixului, este strict interzisă utilizarea tampoanelor, deoarece acest lucru poate duce la leziuni ale mucoasei vaginale, precum și afectarea negativă a microflorei.

Ajutorul medicului este necesar dacă descărcarea nu corespunde valorilor normale.

Trebuie să vă faceți griji în astfel de cazuri:

sângerare

Apariția sângelui de stacojiu deja la o zi după căuterizarea eroziunii indică rănirea unui vas mare. Este imposibil să opriți astfel de sângerări pe cont propriu, deci trebuie să consultați un medic care a efectuat operația și să solicite corectarea defecțiunii. Aceasta se poate face prin coagulare - cauterizare sau prin bandajarea vasului. Alegerea tacticii depinde de localizarea vaselor de sange si de cat de puternic este deversarea.

Dacă sângele a apărut după 8-20 de zile, dar descărcarea sa a încetat după câteva ore, această sângerare este asociată cu o descărcare de gură. Continuarea sângerării, creșterea temperaturii - acesta este un motiv pentru a contacta un medic de urgență.

Excreția de sânge poate începe după vindecarea eroziunii și a menstruației trecute. Uneori, după actul sexual există o ușoară pată de sânge. Adesea este rezultatul unei complicații care sa dezvoltat - chisturi cervicale. Nu au simptome specifice.

Complicarea se poate dezvolta după cauterizarea gâtului cu azot lichid, criodestructare și alte metode. În acest caz, escarul înfundă glandele și nu permite ca conținutul lor să curgă normal. Creșterile chistice sunt formate treptat, care se pot sparge în timpul actului sexual și eliberează o cantitate mică de sânge.

Dăunul sângeros, care apare cu puțin timp înainte de menstruație, vorbește despre endometrioza cervicală. Dezvoltarea lui provoacă o debut precoce a menstruației, chiar înainte de momentul epitelizării complete a defectelor plăgii. Celulele endometriale sunt fixe și încep să crească independent. Cu un ritm semnificativ al dezvoltării lor, se pot forma chisturi pe gât, care sunt umplute cu conținuturi de sânge-sângeros.

La endometrioza cervicală se poate vorbi de spotting, care apare înainte de menstruație.

Modificați culoarea selecțiilor

Afișajele roz sau maro se pot schimba în altul. Dacă descărcarea devine galbenă sau verzui, consistența este mai lichidă, atunci acesta poate fi un semn de infecție.

Obstetrician-ginecologul Dmitri Lubnin povestește despre evacuarea care este considerată patologică și despre ce poate spune despre caracterul ei în următorul videoclip:

Motivul pentru dezvoltarea acestei complicații poate fi reabilitarea insuficientă a vaginului înainte de cauterizare. Dacă frotiu a fost stabilit 3-4 grad de puritate, tratamentul colpită și cervicită este necesar înainte de procedură. Pentru a face acest lucru, utilizați supozitoare vaginale, pilule și alte medicamente locale cu flora identificată.

Unele boli manifestă un caracter specific al descărcării. Acest lucru este posibil în cazul infecțiilor cu transmitere sexuală. De exemplu, odată cu dezvoltarea trichomaniasisului, deversarea devine lichidă, cu o tentă verzui, spumă.

Uneori există dezvoltarea vaginită bacteriană. Apoi descărcarea devine albă sau gri-albă.

Rar după tratamentul eroziunii din vagin poate apărea ciuperca - candidoză. Motivul pentru aceasta este o scădere a imunității locale, a patologiei endocrine sau a altor boli cronice. În acest caz, descărcarea devine brună, albă, îngrijorată de mâncărime și arsură.

Mirosul

În timp ce eroziunea tratată se vindecă, descărcarea nu este însoțită de un miros pronunțat. Dar, uneori, aspectul său indică o încălcare a recuperării normale a membranei mucoase.

Reproducerea florei patogene condiționate (gardnerella) conduce la simptome de vaginoză bacteriană. Acest microorganism în procesul de activitate vitală emite amine volatile, care miros ca pește putred.

Un semn periculos este descărcarea cu un miros neplăcut de putrezire. Astfel de simptome apar în urma dezvoltării unui proces purulente în uter și în anexe. Această patologie necesită o intervenție urgentă. Combinația dintre un miros neplăcut și o descărcare de gut galben de la nivelul tractului genital este o indicație pentru îngrijirea medicală urgentă.

Alte simptome neplăcute

În plus, oricare dintre aceste semne de abatere poate fi însoțită de simptome precum durere, febră.

Dupa arderea eroziunii pentru o perioada de timp, durerea usoara poate fi normala. Întărirea durerii în fundalul sângerărilor grave necesită intervenții medicale.

Durerea poate fi un indicator al inflamației dezvoltate. Dacă infecția din canalul cervical a penetrat mai mult, în corpul uterului sau al adaosurilor, sau a apărut o exacerbare a procesului cronic, atunci durerea devine plictisitoare, tragând, ceea ce poate crește uneori. Odată cu înfrângerea apendicelui, durerea este localizată pe partea dezvoltării inflamației.

Uneori, după căuterizarea eroziunii cervicale, o femeie poate prezenta disconfort grav în abdomenul inferior. Dacă durerea se agravează, poate fi un semn de inflamație.

Un semn nefavorabil este o creștere a temperaturii corpului. Întotdeauna vorbește despre o reacție inflamatorie care trebuie tratată cu antibiotice.

Algoritmul de acțiune în cazul detectării secrețiilor anormale

Pentru a nu pierde evoluția complicațiilor, este necesar să se respecte cu strictețe recomandările medicale după căuterizarea eroziunii. Dar, dacă se schimbă natura descărcării sau nu trec mult timp, trebuie să urmați un alt algoritm de acțiuni:

 1. Sângerare excesivă în primele zile - apel de urgență pentru ajutor medical;
 2. După cauterizare, bastardul dobândește un miros neplăcut, nu devine gros, ci, dimpotrivă, rămâne lichid sau spume - consultați un medic al clinicii antenatale;
 3. Aspectul febrei, durerea în zona pelviană - puteți lua în mod independent un agent antiinflamator nesteroidian la o temperatură de peste 38,5 grade și mergeți la o întâlnire cu medicul;
 4. Contactați sângerările în timpul actului sexual de o lună sau mai mult după căuterizarea eroziunii - vă înscrieți pentru cea mai apropiată întâlnire cu un obstetrician-ginecolog pentru examinare.

Tratamentul independent în caz de simptome de complicații după căuterizarea eroziunii este inacceptabil. Fără o examinare vaginală, unele teste, un frotiu și o scanare cu ultrasunete, este imposibil să se determine cu precizie cauza proceselor patologice.

Este posibilă distingerea menstruației de sângerări după eroziune până la momentul debutului și natura descărcării. Prima menstruatie la majoritatea femeilor incepe la 3-4 saptamani dupa cauterizare. În acest moment, evacuările care au avut loc după tratamentul cu eroziune s-au terminat. Menstruația însăși este diferită de culoare față de celelalte secreții. Sângele în timpul menstruației este întunecat, uneori pot exista cordoane endometriale (cheaguri) în el. Natura sângerării diferă - în prima zi este mică, în a doua și a treia zi este mai abundentă, în ultimele 1-2 zile scade până la hemoragie.

Excrețiile patologice indică dezvoltarea de complicații și necesită tratament imediat pentru ajutorul unui medic.

Cum să minimalizați riscul de complicații după căuterizarea eroziunii

Pregătirea adecvată pentru tratamentul eroziunii și conformarea cu recomandările medicale după căuterizarea va ajuta la evitarea complicațiilor neplăcute.

Înainte de tratament, o femeie trebuie să ia un tampon din vagin. Se arată unul dintre cele patru grade de puritate, unde 1 este o stare absolut sănătoasă, iar 4 grade sunt inflamații marcate. Dacă, conform rezultatelor frotiurilor, se constată un grad de puritate de 3-4 la o femeie, atunci vaginita trebuie tratată înainte de căuterizare. Pentru a face acest lucru, utilizați preparate locale sub formă de lumânări și tablete vaginale, de exemplu, Ginesol, Terzhinan. Cu o ușoară prezență de floră cocică, medicul va oferi pentru a scana vaginul (de exemplu, cu supozitoare de povidonă-iod).

Dacă se constată un pseudomicel sau sporii candidați într-un frotiu, este necesar tratamentul antifungic. Un ginecolog poate prescrie supozitoare Clotrimazol, Pimafucin sau poate lua fluconazol o dată înăuntru.

Găsit într-o grămadă de îngrămădire vorbesc despre disbioza vaginală existentă și despre vaginoza bacteriană posibilă. În acest caz, tratamentul se efectuează, de exemplu, cu tablete vaginale Metronidazol.

În cazul în care rezultatele testelor au găsit reprezentanți ai unei infecții cu transmitere sexuală, trebuie efectuat un tratament adecvat. Chlamydia, ureaplasma, micoplasma, trichomonadele, papilomavirusul uman sunt adesea combinate cu eroziunea cervicală și susțin răspunsul inflamator la aceasta.

Pentru a evita complicațiile după cauterizarea eroziunii cervicale, este necesar un studiu preliminar detaliat al florei vaginale pentru identificarea și identificarea bacteriilor.

După ce controlați tratamentul, puteți trece direct la cauterizare. Rata vindecarii ranilor dupa cauterizare depinde de metoda aleasa. Cel mai traumatic este electrocoagularea. Arderea cu undele laser și radio - metode moderne care dăunează gâtului într-o măsură mai mică și rareori duc la apariția complicațiilor. Atunci când alegeți un regim de tratament, vă puteți concentra pe evaluările altor femei, dar ar trebui să ascultați cu siguranță opinia medicului dumneavoastră.

După cauterizarea timp de câteva zile, este necesar să se respecte natura descărcării. Imediat în timpul perioadei de vindecare este imposibil:

 • Faceți sex;
 • Luați o baie fierbinte, aburi în baie și saună;
 • Vizitați iazurile naturale, piscina publică;
 • bai de soare;
 • Ridicarea greutăților;
 • Să se angajeze în sport sau în muncă fizică;
 • Utilizați tampoane.

Pentru a accelera regenerarea, medicul poate prescrie medicamente speciale. Acestea sunt lumanari Betadin, Depantol, Genferon, supozitoare cu ulei de cătină. Cei care au eroziune pe fundalul unei infecții virale pot primi Kolpocide - aceste lumânări au activitate antivirală. Efectul antibacterian este levomekolovaya unguent, comprimate vaginale Terzhinan.

Folosirea metodelor populare de vindecare accelerată este posibilă numai după consultarea cu medicul dumneavoastră. Dusul, așezarea tampoanelor în această perioadă este strict contraindicată. În primul caz, microflora normală a vaginului va fi extrasă și există un pericol de infectare ascendentă, precum și deteriorarea toracică a gâtului. Odată cu introducerea tampoanelor, este posibil, de asemenea, să se deterioreze crusta formată, să provoace sângerare sau să se poarte o infecție.

Succesul în tratarea oricărei boli depinde de coerența medicului și pacientului. Dacă o femeie ascultă recomandările, le îndeplinește corect și medicul ia în considerare caracteristicile individuale ale pacientului, rezultatul terapiei va fi pozitiv.

Care poate fi descărcarea după căuterizarea eroziunii cervicale?

Femeile se întorc adesea la ginecologi care se plâng de prezența descărcării după căuterizarea cervixului. În plus, caracterul lor este complet diferit. În mod normal, deversarea este albicioasă sau transparentă, dar în primele zile există chiar și prezența unor blotches. Aceasta nu este o patologie, deoarece procesul de vindecare. Dar ce să facem dacă descărcarea nu se oprește, iar consistența, culoarea și mirosul se schimbă?

Ce se poate aștepta după procedură?

În procesul de căuterizare, membrana mucoasă este afectată în mod semnificativ și pot fi implicate și vasele mici de sânge. Natura și amploarea secreției este afectată de gradul de afectare epitelială, precum și de metoda de îndepărtare a eroziunii.

Consecvența și abundența secreției vaginale pot afecta în mod semnificativ stilul de viață al unei femei, deoarece după cauterizare este interzisă o baie, ridicați greutățile și ar trebui să fie din relațiile sexuale pentru perioada de vindecare.

Secretele normale sunt cele care nu diferă în profunzimea de menstruație. Vindecarea rănilor după căuterizarea eroziunii durează între 8 și 10 săptămâni.

Ce este considerat normal și ce nu este?

Timp de 3 săptămâni după manipularea femeii, există secreții, natura cărora ar trebui să se schimbe în procesul de vindecare. Secretele normale includ:

 1. După culoare:
  • incolor (transparent, alb, alb) - intensitatea este slabă, pot exista cheaguri de sânge, durata - până la 10 zile;
  • roz (cremă, bej, roșu) - intensitatea crește, devin mai vâscoase, densă, durata - 2 săptămâni;
  • maro (cafea, spotting, scanty) - intensitate la nivel de câteva picături, consistență groasă, care se termină într-o săptămână.
 2. Conform coerenței:
  • apoasa (aproape ca apa), secretia vaginului restabileste microflora si tinde spre normal;
  • zgârieturi - cauzate de vindecarea rănilor, când celulele sanguine se amestecă cu mucus clar.

Dar există situații în care manipularea cauterizării nu a fost atât de grăbit, așa cum am dori și există secreții patologice, cum ar fi:

 1. Galben (verde-galben) - aspectul lor indică dezvoltarea eroziunii secundare sau prezența unei infecții bacteriene (gonoree, trichomoniasis), poate indica și o serie de boli: salpingită sau vaginită. Infecția poate intra atât în ​​timpul operației, cât și după aceasta, dacă standardele de igienă nu sunt îndeplinite. Mirosul acestor secreții este ascuțit și neplăcut.
 2. Brown (roșu închis, sângeros, aproape negru) - poate indica dezvoltarea endometriozei (proliferarea țesutului epitelial). Sunt foarte abundente, cu cheaguri de sânge, au o bază mucoasă. Mirosul este pustiu metalic.

Cât durează?

Eroziunea normală ar trebui să oprească sângerarea într-o săptămână după aceea (este sângele care durează câteva zile și apoi apar descărcări roz). Degetul roz are o durată de până la 10-12 zile.

După două sau trei săptămâni după căuterizare, multe femei prezintă sângerări scurte severe (durata lor nu depășește 2 ore). Aceasta indică separarea crustei caked de rană - o crustă. Acesta este un proces normal, care indică un proces normal de vindecare.

Deci, în general, perioada de descărcare durează o lună. Orice depășește norma este un motiv de îngrijorare. Dacă sângerarea crește și nu se oprește mai mult de 2 ore - trebuie să apelați imediat o ambulanță!

Ce trebuie să faci cu patologia?

Dacă sunt detectate secreții patologice, este necesar să se consulte imediat cu un specialist. La urma urmei, întârzierea în această chestiune este imposibilă. Aceasta este plină de focare noi de inflamație care se pot răspândi în alte organe.

Fenomenele patologice sunt următoarele semne:

 • prezența secrețiilor galbene sau verzi;
 • pierdere de sânge profundă;
 • putregai;
 • intensitatea descărcării (indiferent de culoare și consistență);
 • prelungirea descărcării (mai mult de 3 săptămâni).

Ce alte simptome pot indica efecte negative și care sunt semnele naturale?

Dacă sângerarea depășește cantitatea de menstruație normală - aceasta este o patologie. Și prezența durerii ușoare poate fi destul de normală, deoarece pe cervix apare procesul de cicatrizare. Dar și cu durere, trebuie să fiți în gardă: dacă este tare și nu trece într-o lună, atunci ar trebui să fiți examinat de un ginecolog.

Ele pot fi semne de anemie, un proces inflamator sau o recidivă a bolii. La urma urmei, o serie de patologii și complicații după manipulări privind căuterizarea eroziunii sunt destul de largi:

 • endometrioza (creștere endometrială în canalul cervical);
 • reapariția eroziunii în același loc (cu expunerea insuficientă a aparatului la locul rănirii de boală);
 • țesut de țesut (poate provoca complicații suplimentare cu fertilizarea);
 • inflamație (aderarea unei infecții bacteriene sau virale).

Este destul de greu să dai seama cât de multe selecții sunt normale. La urma urmei, acestea depind de mulți factori. Prin urmare, nu numai operația însăși, ci și perioada de recuperare trebuie să fie sub supravegherea strictă a medicului curant. Responsabilitatea în timpul perioadei de reabilitare poate contribui semnificativ la redresare și la minimizarea consecințelor negative. Sănătatea unei femei, în primul rând, depinde de ea.

Videoclip util

Mai multe informații utile cu privire la problema consecințelor și posibilele descărcări de gestiune după cauterizarea eroziunii pot fi găsite prin vizionarea videoclipului:

Descărcarea după căuterizarea eroziunii cervicale

După căuterizarea eroziunii, deversarea depinde de tipul de tratament și poate dura până la patru săptămâni.

Tratamentul aparatului pentru eroziunea cervicală se efectuează numai în cazul în care tratamentul conservator nu a adus rezultate. Cauterizarea zonei de eroziune distruge epiteliul patologic și mobilizează corpul pentru a restabili acoperirea epitelială sau pentru a forma o cicatrice.

Tipuri de cauterizare

Cauterizarea (acest concept include multiple metode de influență asupra membranei mucoase a colului uterin) se efectuează după ce un tratament conservator nu a adus rezultatele dorite.

Indicațiile pentru el sunt:

 • eroziunea cervicală eronată sau ectopia;
 • leucoplazia (keratinizarea epiteliului cervical);
 • Eritroplastia (patologia colului uterin, un simptom al căruia sunt zone care au pierdut complet epiteliul sau pe care a fost conservat cu un strat minim).

Dacă medicul decide cu privire la nevoia de cauterizare, pregătirea pentru aceasta include monitorizarea unui frotiu și a unui test de sânge. În identificarea proceselor inflamatorii și determinarea agentului patogen (bacterii, ciuperci sau virus), este prevăzut un tratament adecvat. La momentul intervenției, procesele inflamatorii în vagin, canalul cervical și organele genitale externe nu ar trebui să fie. Pentru a controla medicul prescrie:

 • determinarea florei vaginale (tampon);
 • un test de frotiu care utilizează o reacție în lanț a polimerazei pentru a determina infecția cu infecții cu transmitere sexuală;
 • teste clinice generale de sânge;
 • analiză sanguină biochimică;
 • test de sânge pentru HIV, sifilis, grup sanguin, hepatită;
 • examinarea histologică a țesuturilor extrase din zona de eroziune.

Pentru procedura, se alege o perioada adecvata - a doua sau a treia zi dupa incetarea completa a fluxului menstrual. Această alegere are două obiective:

 • vindecarea optimă a zonei în care sa efectuat intervenția;
 • reducerea riscului de apariție a anomaliilor de col uterin.

Alegerea tehnologiei, care va fi folosită cauterizare, afectează:

 • vârsta femeii;
 • dacă are o istorie anterioară de muncă;
 • echipament, care se află în clinică;
 • prezența unui specialist care știe să lucreze cu echipamente;
 • Chestiunea costului serviciului, dacă femeia sa întors la o clinică plătită.

Mulți medici oferă femeilor o procedură fără un motiv bun.
Pentru a lua o decizie cu privire la consimțământul pentru tratament, este recomandabil să se efectueze consultări suplimentare cu un medic cu recenzii bune.

Modurile de cuterizare

Cauterizarea folosind mai multe metode care diferă:

 • complexitatea tehnologică;
 • forma și adâncimea arsurilor cauzate de membrana mucoasă a uterului;
 • metoda de vindecare a rănilor;
 • metoda de reabilitare după aparatul de tratare.

Unele metode de cauterizare sunt depășite din punct de vedere tehnic și tehnologic, dar continuă să fie utilizate în legătură cu costurile reduse și distribuția răspândită a echipamentelor (cauterizarea prin electricitate).

Metodele existente ale unui astfel de tratament:

 • coagularea electrică (termică);
 • expunerea la azot (criodestrucția sau înghețarea);
 • arderea cu laser (vaporizarea laserului);
 • expunerea la unde radio (coagulare la val);
 • efecte plasmatice (ablație plasmatică de argon);
 • expunerea la ultrasunete;
 • cauterizarea medicamentelor.

În unele cazuri, după tratament, eroziunea este detectată din nou. Motivele sunt: ​​alegerea greșită a metodelor de stopare a eroziunii sau nerespectarea de către pacient a prescripțiilor medicului.

Descărcarea după căuterizare

Prezența ieșirilor din vagin, aspectul, cantitatea și mirosul lor sunt indicatorii de control al stării membranelor mucoase. Se crede că, într-o femeie normală sănătoasă, evacuarea nu ar trebui să fie. Aspectul lor, transparent sau alb, indică o schimbare a vaginului femeii.

Eliberarea masei abundente de galben indică o infecție, o culoare galben-verzuie și un miros neplăcut care semnalizează adăugarea unei infecții purulente.

Mucoasa se modifică după procedură

Cauterizarea formează o zonă de leziune (arsură) pe membrana mucoasă, care provoacă formarea crustelor superficiale, umflarea și roșeața membranelor mucoase.

Deasupra arsurii, se formează un film dintr-un grup de celule moarte, acoperind moale zona afectată.

Leucocitele și alte celule încep să curgă în zona afectată pentru a accelera vindecarea, celulele moarte sunt înlocuite cu altele noi, un nou epiteliu începe să se formeze sub scabie, provocând secreții cu care epiteliul mort este eliminat și un mediu favorabil pentru vindecare este menținut.

Procesul de vindecare depinde de tipul de cautery - cea mai traumatică metodă de diathermocoagulare va necesita două săptămâni de reabilitare.

În această perioadă, deversarea ar trebui să fie în mod normal clară, apoasă și fără miros puternic. Crusta, separată de mucoasa reînnoită, iese singură, fără durere, cu leșuri vaginale.

În unele cazuri, separarea scabului poate indica modificări ale secrețiilor:

 • există disconfort ușor în abdomenul inferior;
 • pot apărea dureri de col uterin;
 • spotting apare - în mod normal, merg o zi.

Dacă efuziunile sângeroase după căuterizarea eroziunii continuă mai mult de două sau trei zile, este necesar să se consulte un medic.

Femeile trebuie să știe cum să se comporte după tratamentul eroziunii și care ar trebui să fie alocarea - reabilitarea depinde de aceasta.

Selecție după curentul de căuterizare

Metoda implică impactul unui curent prin electrod pe zona afectată a epiteliului. Zona afectată este profundă, deoarece metoda nu permite controlul dimensiunii leziunii cu mare precizie.

O arsură pe membrana mucoasă se vindecă timp de 14 zile, iar în acest timp există o scurgere după căuterizarea eroziunii cervicale. Această metodă este caracterizată prin sângerare cu cheaguri de sânge (datorită deteriorării profunde). Dacă, după căuterizarea eroziunii, sângele sângează mai mult de trei sau patru zile, este necesar tratamentul medical pentru a opri sângerarea.

Pentru a face acest lucru, o femeie este prescrisă medicamentul Tranex (sau alt medicament hemostatic), care trebuie luat în conformitate cu medicul prescris, cel mai adesea o tabletă (250 mg din substanță) în timpul zilei.

Dacă, după tratament, secreția a schimbat culoarea și mirosul, medicul, după examinarea frotiului, va prescrie terapia cu antibiotice. Pentru prevenirea proceselor inflamatorii, medicul poate prescrie supozitoare antiinflamatorii, precum și supozitoare care promovează vindecarea țesuturilor afectate (cătină afectată).

Diathermocoagularea este singura metodă de cauterizare care se realizează înainte de menstruație, astfel încât, dacă este hemoragică după tratamentul cu eroziune, aceasta poate fi cauzată de menstruație și înseamnă că o femeie intră într-un nou ciclu fiziologic.

Metoda distrugerii actuale este cea mai traumatică și mai gravă percepută de o femeie. Pentru ameliorarea durerii cu medicamente Ibuprofen, Nurofen, Nimesulide. Dacă sângele după cauterizarea eroziunii, frisoanele și febra se alătură durerii - acestea sunt semne de sângerare. Această condiție necesită corecție medicală.

Cauterizarea prin laser

Metoda de vaporizare cu laser permite ca procedura să fie efectuată cu o precizie ridicată, traumatizând minim țesuturile înconjurătoare cu un fascicul de lumină. Procesul de reînnoire a acoperirii epiteliale durează o lună, ceea ce reduce riscul complicațiilor colului uterin.

Procedura poate determina o femeie să aibă o scurgere ușor sângeroasă sau limpede, apoasă. Pentru prevenirea proceselor inflamatorii, medicul prescrie lumânări - antiinflamatoare sau vindecătoare, ameliorând inflamația. Particularitatea descărcării cu metoda de corecție cu laser este mirosul lor ascuțit.

Descărcarea cu metoda radio

Această metodă de tratament este considerată cea mai nouă și mai modernă, cu cea mai puțin traumatică. O scabie nu se formează deasupra zonei afectate, însă apare un film subțire subțire. Metoda este fără contact, fără a permite infecției să penetreze tractul genital feminin în timpul procedurii, ceea ce minimizează riscul de inflamație.

Ca rezultat al corecției, deversările sângeroase apar după căuterizarea eroziunii, aceasta este considerată normală. Ar trebui să dispară în câteva zile, durerea și crampele ar trebui să dispară cu ei. Acest tratament oferă recurențe minime.

Descărcarea cu îngheț

Metoda de înghețare este considerată mai benign decât curentul de căuterizare. O caracteristică caracteristică a metodei este formarea în timpul întregului proces de vindecare a secrețiilor abundente de apă.

Evacuările vaginale cu alte metode de distrugere nu diferă semnificativ de cele descrise mai sus. Medicul efectuează verificări la fiecare 10 zile, ultimul - 45-50 de zile după procedură.

Descărcări la etapa de vindecare a rănilor

Ce secreții sunt normale după cauterizare? Prin natura și culoarea lor, este posibil să se determine etapa de vindecare a rănilor după intervenția și starea membranelor mucoase ale colului uterin.

De obicei, descărcarea fără patologie de aderență durează 3 săptămâni. Primele 7-9 zile, un lichid apos limpede sunt separate. În caz de cauterizare cu curent electric, se poate observa după căuterizarea eroziunii. Culoarea fluidului separat de vagin devine roz, consistența descărcării este mai groasă. Umbra lor poate fi accentuată de dungi de sânge.

Apoi, în ziua 10-14, deversarea devine mai groasă și pastă, culoarea descărcării este întunecată, chiar maro. În descărcarea se pot determina bucăți de țesut din scabia de peeling.

După căderea crustei, se pot observa mici hemoragii în zona de intervenție, care se opresc repede. Orice sângerare după eroziune nu ar trebui să fie abundentă, pe cât posibil - pentru a se asemăna intensității lunare.

Pentru a ameliora sângerarea patologică (prea abundentă), medicul efectuează procedura cauteristică a vasului afectat.

Eliminarea dureroasă

După căuterizarea eroziunii, femeia este acasă și trebuie să examineze independent secrețiile pentru a controla vindecarea ranii.

Atenția femeilor ar trebui să atragă cele mai mici neregularități în volum, culoare, miros și consistența efluxului.

Reabilitarea moxibustion

Pentru prevenirea sângerării, creșterea secrețiilor, o femeie infectată trebuie să adere la o serie de reguli, medicul trebuie să informeze despre acest lucru după căuterizarea. Perioada totală de reabilitare după tratament este de cel puțin 90 de zile. Toată această perioadă o femeie are nevoie:

 • conduce o viață măsurată cu un somn obligatoriu de opt ore;
 • elimina din dietă mâncăruri ascuțite, prăjite, grea care ar provoca fluxul sanguin în pelvis;
 • să renunțe la alcool și tutun;
 • includeți în programul zilei exerciții și plimbări după 10-15 zile de la momentul căutirii;
 • nu înotați în iazuri, râuri și bazine deschise;
 • elimina baia fierbinte si baie;
 • nu ridicați obiecte a căror greutate totală depășește 3 kilograme.

O femeie trebuie să excludă contactul sexual până la vindecarea completă a zonei de eroziune și apariția unui epiteliu cu drepturi depline.

Medicul efectuează cauterizare, după ce a tratat infecția, dar:

 • încălcarea igienei;
 • sistem imunitar slab;
 • nerespectarea recomandărilor medicului;

duce la re-infectare și necesitatea unui tratament suplimentar.

La restabilirea menstruației, este necesar să se utilizeze numai plăcuțe sanitare externe, schimbându-le în timp ce sunt poluate, dar nu mai puțin de 2 ore. Tampoanele sunt interzise.

În identificarea proceselor inflamatorii în zona escarului, mijloacele vaginale Polygynax sunt prescrise - active împotriva ciupercilor și Terzhinan (un medicament complex împotriva tuturor infecțiilor vaginale).